Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Balıkesir merkezli FETÖ operasyonunda 11 tutuklama

Balıkesir merkezli 13 il ve KKTC'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün mahrem imamları tarafından ankesörlü hatlardan ardışık arama yöntemiyle arandıkları tespit edilen, Sahil Güvenlik ile Deniz ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarında görevli, 1'i açıkta 22 rütbeli askerden 11'i tutuklandı.

ABONE OL
Devrim DERİN/BALIKESİR, (DHA)

Balıkesir, İstanbul, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli, Afyonkarahisar, Mersin, Ankara, Konya, Şırnak ve Gaziantep ile KKTC'de, 27 Haziran'da FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan 22 askerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 11'i tutuklandı, 11'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GAYBUBET EVİNDE SAKLANAN ÇİFT YAKALANDI

Balıkesir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik başka bir operasyonda ise örgütün hücre evinde saklanan firari çift gözaltına alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre; İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmasında faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle Düzce'deki soruşturma kapsamında firari durumda olan B.E. ve eşi Ü.E.'nin, örgüt üyelerince 'gaybubet evi' olarak adlandırılan adreste saklandığını belirledi. Ekipler tarafından düzenlenen operasyonda, firari çift eve yakalandı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Selçuklu mirası Kırk Kardeşler Mezarlığı’nda restorasyon çalışması
  2. Silivri açıklarında batan gemideki mürettebat için çalışmalar devam ediyor
  3. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında 77’nci duruşma
  4. Muhittin Böcek ile oğlunun tahliye talebi reddedildi
  5. 25 bin 812 hükümlü ve tutukluya kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgesi verildi
  6. Selçuk Mızraklı, tahliye edildi
  7. Antalya Kumluca'da orman yangını
  8. Bolu’da yangın; otlar tutuştu, alevler ağaçlara sıçradı
  9. Ayhan Bora Kaplan ve 4 polisin yargılandığı 'rüşvet' davasında beraat
  10. Sağlık Okuryazarlığı Ulusal Eylem Planı kapsamında 12,1 milyon kişiye ulaşıldı

© Copyright 2026

DHA