Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Balıkesir’de sağanak yağmur etkili oldu; yollar göle döndü, yazlıkları su bastı

Balıkesir'in Burhaniye ve Edremit ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde, sokak ve tarım arazileri göle döndü, çok sayıda iş yeri ve evin bodrum katları suyla doldu. Edremit'te oturan Hasan Baran (43), suyla dolan sokağa olta atıp, balık tutuyor gibi yaparak o anları kendisi için eğlenceli hale getirdi.

ABONE OL
Sefer TALAY- Abdulkadir AYDINIŞIK/ BURHANİYE- EDREMİT(Balıkesir), (DHA)-

Balıkesir'in Burhaniye ve Edremit ilçesinde, dünden itibaren etkili olan ve zaman zaman şiddetini artıran sağanak yağmur nedeniyle yazlık evleri ve tarım arazilerini su bastı.

Çok sayıda iş yeri ve evin bodrum katı da sularla dolarken, itfaiye su boşaltmaya yetişemez hale geldi. Yazlık evleri ve işyerlerinin bodrum katları ile tarım arazilerini su altında kaldı. Sağanak yolları göle çevirirken, günlük hayat olumsuz etkiledi. Burhaniye'de sağanaktan en çok etkilenen yer ise Ali Çetinkaya Mahallesi oldu. Mahalledeki Orjan ve Haberkent sitelerinin çevresindeki yazlık evleri su bastı.

GÖLLE DÖNEN YOLA BALKONUNDAN OLTA ATTI

Edremit’in Akçay Mahallesi’nde de benzer manzaralar yaşandı. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Hasan Baran (43), evinin balkonundan göl haline gelen sokağa olta atarak balık tutuyor gibi yağışı eğlenceli hale getirdi.

Sosyal medya platformlarında hızla yayılan görüntüler, kısa sürede yerel gündemin ilgi gören içerikleri arasında yer aldı. Baran, paylaşımını mizahi bir yaklaşımla değerlendirdiğini belirterek, "Yağmur sonrası oluşan manzarayla ironi yapmak istedim. Tamamen espri amaçlıydı” dedi.

Diğer Haberler

  1. Tekirdağ'ın 2 ilçesinde denize girmek yasaklandı
  2. İzmir ve Manisa'da dün çıkan 13 yangın kontrol altına alındı
  3. Çanakkale Ayvacık'taki yangın kontrol altına alındı
  4. Sakatlanan yarış atına eğitim okulunda fizik tedavi
  5. Çanakkale Bayramiç’teki orman yangını 4,5 saatte kontrol altına alındı
  6. Balık tutarken nehre düşen Cuma'nın 3’üncü günde cansız bedeni bulundu
  7. MSB: Son bir hafta içerisinde, 4 PKK'lı terörist teslim oldu
  8. Oğlu cinayete kurban giden baba: Kadın, sığınmak için bizim çocukların yanına koşmuş
  9. Trafikte araçtan inme ve takip olayları yarı yarıya düştü
  10. Havuzda boğulma tehlikesi geçiren kadın kaldırıldığı hastanede öldü

© Copyright 2026

DHA