Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Yuvanidis: Bina 3 ay ile 6 ay arasında tamamlanacak 

İstanbul'un en eski hastanelerinden biri olan Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi Bölümü’nde çıkan yangının sonrası binanın eski günlerine dönmesi için çalışmalar devam ediyor. Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Kostantin Yuvanidis "Binanın 3 ay ila 6 ay arasında tamamlanacağını düşünüyorum. Eski günlerine kavuşacak" dedi.

ABONE OL
Nedim BAYHAN-Mertcan Öztürk/İSTANBUL(DHA)-

Zeytinburnu’nda bulunan Balıklı Rum Hastanesi’nin Yaşlı Bakımevi Bölümü’nde çıkan yangının ardından belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları devam ediyor. Perşembe günü çıkan yangında tahliye edilen hastaların bazıları hastanenin farklı bölümlerine taşınırken, bir kısmı Prof. Dr. Murat Dilmener hastanesine götürülmüştü. Hastaların tamamının salı gününe kadar Balıklı Rum Hastanesi’ne geri döneceği bildirildi. Çıkan yangınla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması da sürüyor.

"HASTALAR SALI GÜNÜNE KADAR DÖNMÜŞ OLACAK" 

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Kostantin Yuvanidis temizlik çalışmalarına başlandığını belirterek "5 gün veya bir hafta içerisinde çalışmalar tamamlanacak. Zeytinburnu Belediyesi çalışanları temizliğe devam edecek. Binanın 3 ay ila 6 ay arasında tamamlanacağını düşünüyorum. Eski günlerine kavuşacak. Hastaların durumu çok iyi peyder pey hastanenin boş yataklarına getiriyoruz salı gününe kadar hastalar geri dönmüş olur. Hasta yakınları her şeyle ilgileniyor" ifadelerini kullandı.  

 

"HASTANEMİZ AKTİF ŞEKİDE HİZMET VERİYOR" 

Balıklı Rum Hastanesi Genel Koordinatörü Selçuk Atay "Zeytinburnu Belediyesi ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Bir yanlış anlaşılma var. Vakfın ihtiyarhane binasında çıkan yangın hastane kısmı olarak algılandı. Hastanemizin içerisinde 8 bina var. Bu binanın sadece bir tanesi ihtiyarhane binamız. Alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı ve hastane binamız aktif ve hizmet veriyor" dedi.

 

Diğer Haberler

  1. Bakan Kacır: TSE, 6 bin 607 ürünün ülkemize girişini engelledi
  2. Başkan Yazıcıoğlu: Su testleri temiz çıktı
  3. Evinde rahatsızlanan Gamze kurtarılamadı, 20 kedisi korumaya alındı
  4. İletişim Başkan Yardımcısı Şahin: Yapay zeka modellerinin sunduğu bilgiler yanıltıcı olabiliyor
  5. BUDO'nun 4 seferi iptal edildi
  6. AK Parti'li Yayman, akademik yıl açılışı konferansında üniversitelilerle bir araya geldi
  7. Antalya'da Kaş açıklarındaki gemide yaralanan mürettebat tahliye edildi
  8. Eski sevgilisini, evini ateşe verip öldürdüğü öne sürülen şüpheli, tutuklandı
  9. Evde çıkan yangında ölen anne ve oğlunun ardından baba da kurtarılamadı
  10. Özgür Özel, Silivri'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı

© Copyright 2026

DHA