Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Barbaros Şansal'a hakaretten yargılanan sanığa ceza verilmedi

Kayseri'de modacı Barbaros Şansal'a (65), sosyal medyadan hakaret ettiği iddiasıyla Adem Ç.'nin (30), 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, şikayetçi Şansal'ın milli değerlere aykırı paylaşımda bulunduğu ve sanığın 'haksız tahrik' altında söz konusu yorumu yaptığı gerekçesiyle cezaya yer olmadığına karar verdi.

ABONE OL
Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)

Modacı Barbaros Şansal 2017 yılında sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Kayseri'de yaşayan Adem Ç. de söz konusu videonun altına, yorum yaparak küfretti. Şansal'ın şikayeti üzerine şüpheli Adem Ç. hakkında 'Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında sanık Adem Ç. hazır bulundu. Suçsuz olduğunu öne süren Adem Ç., "Böyle bir paylaşım yapmadım. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum" dedi.

CEZA VERİLMEDİ

Mahkeme hakimi, şikayetçi Barbaros Şansal'ın milli değerlere aykırı paylaşımı nedeniyle sanık Adem Ç.'nin eyleminin 'haksız tahrik' altında işlediğine ve ilk haksız eylemin de şikayetçi Şansal tarafından kaynaklandığı gerekçesiyle sanık Adem Ç.'ye, 'Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Diğer Haberler

  1. Annesiyle tartışan üvey babasını av tüfeği ile öldürdü
  2. Bolu'ya yapılacak bin 950 sosyal konutun kurası çekildi
  3. Emekli çifti dolandıran 3 şüpheli yakalandı
  4. Emekli polis memuru, miras tartışmasında kardeşini öldürüp, intihar etti
  5. Diyarbakır'da kaybolan zihinsel engelli için arama çalışması başlatıldı
  6. Muğla'da kadın gazetecilerden Başkan Güneş'e yöresel kıyafetli destek
  7. Tarım Kredi KOOP Market'ler, ramazanda indirimli ve sabit fiyatla donuk kıyma satacak
  8. CHP Adalar Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Yıldız tutuklandı
  9. İzmir'de göçmen botu battı; 3 ölü
  10. Ayrılmak isteyen kız arkadaşını otomobilde boğup, teslim oldu

© Copyright 2026

DHA