Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Başak Cengiz'in katili Can Göktuğ Boz kendisine 'hakaret' edildiği gerekçesiyle şikâyetçi oldu

Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz, sosyal medya üzerinden kendisine yapılan yorumlara karşı 'hakaret' suçundan şikâyetçi oldu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise Can Göktuğ Boz'a yönelik yapılan yorumlarda “hakaret" suçunun oluşmadığı ve genel ifadeler olduğunu belirterek takipsizlik kararı verdi.

ABONE OL
Oğuzhan UYSAL/İSTANBUL, (DHA) -

Ataşehir'de geçtiğimiz yıl kasım ayında hiç tanımadığı Başak Cengiz'i (28) yolda yürürken samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz, 22 Nisan tarihinde yerel mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Geçtiğimiz günlerde ise Can Göktuğ Boz'a verilen ceza İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından onandı. 

Boz ise sosyal medya üzerinde yapılan yorumlarda kendisine “hakaret" edildiği gerekçesiyle savcılığa şikayette bulundu.  Boz'un şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda savcılık, “hakaret" suçunun oluşabilmesi için hakaret edilen muhatabın belirli ya da en azından belirlenebilir olması gerektiği kaydetti. Hakaret içerikli olduğu iddia edilen paylaşımların genel ifadeler içerdiği ve müştekiyi kastettiğine dair bir delil bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığı kararı alındı.

Diğer Haberler

  1. Karşıyaka Belediyesi'nde memur eylemleri akşam nöbeti ile devam ediyor
  2. Azerbaycan Ulusal Lideri Haydar Aliyev, 103'üncü doğum gününde anıldı
  3. Bakan Çiftçi, kayıp Uğur'un ağabeyinin yardım çağrısına yanıt verdi
  4. Vali Gül, Maltepe'de Melek Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış törenine katıldı
  5. Ankara Emniyet Müdürü Yüksek, göreve başladı
  6. Prof. Dr. Över: Doğu Akdeniz'de 7 ve üzeri büyüklükte bir deprem beklentisi doğru değil
  7. EFES-2026 kapsamında topçu ve havan atışları eğitimi yapıldı
  8. Bakan Göktaş: Gaziantep'teki sel felaketinin ardından 50 milyon lira kaynak aktardık
  9. İçişleri Bakanlığı'ndan gönüllü geri dönüş yapan Suriyeli sayısına ilişkin açıklama
  10. Ankara Valisi Canbolat, göreve başladı

© Copyright 2026

DHA