Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Başkale'de mahalle yoluna 4 çığ düştü

Van'ın Başkale ilçesinin Esenyamaç ve Sualtı mahalleleri arasına düşen 4 çığ nedeniyle yol ulaşıma kapandı; elektrik direkleri devrildi. Ekipler yolun tekrar açılması için çalışma başlattı.

ABONE OL
Harun AKSU/BAŞKALE (Van)- (DHA)

Başkale'ye merkeze 60 kilometre uzaklıkta bulunan Esenyamaç ve Sualtı Mahalleleri arasındaki Dereboyu Mezrası mevkisine 4 çığ düştü. Çığın düştüğü sırada yoldan araç geçmemesi büyük bir faciayı önlerken, düşen kar kütleleri nedeniyle elektrik direkleri devrildi. Çığ nedeniyle yol trafiğe kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi ekipleri kapanan yolu tekrar ulaşıma açmak için çalışma başlattı. 

Esenyamaç Mahalle Muhtarı Ayhan Korkmaz, çığ nedeniyle elektrik direklerinin devrildiğini söyledi. Korkmaz, "Yola 4 yerden çığ gelmiş. Çok şükür herhangi bir olumsuzluk yok. Sadece elektik direkleri devrilmiş ve yol ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi ekipleri şu anda çalışıyor ve en kısa sürede yol tekrar ulaşıma açılacak" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. 12 milyon liralık dolandırıcılık operasyonuna 7 tutuklama
  2. Çubuk’ta yasa dışı bahis operasyonu: 8 tutuklama
  3. Adana'da Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli'yi bağlayan kara yolu ulaşıma kapandı
  4. Aydın’da dere taştı; 9 ev tedbir amaçlı tahliye edildi
  5. Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı; 2 yaralı
  6. Manisa’da selde mahsur kalan 11 kişilik aile kurtarıldı
  7. Dorukhan Büyükışık davasında sanık sayısı 13’e yükseldi
  8. Muğla Valiliği'nden Milas'taki zeytin ağacı kesimine soruşturma
  9. Fatih'te 'Huzur İstanbul' denetimi gerçekleştirildi
  10. Kayseri-Develi kara yolu ulaşıma kapandı

© Copyright 2026

DHA