Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Başkan Çağırıcı: Bağımlılık, küresel bir sorun haline geldi

Bağcılar Belediyesi, Yeşilay ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkısıyla düzenlenen “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitim Projesi (TBM)” düzenlenen törenle başladı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, konuşmasında bağımlılık konusunun küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi küresel sorun haline geldiğini belirterek, zamanında mücadelenin önemli olduğunu kaydetti.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Teknoloji, tütün, alkol gibi madde bağımlılığı ile sağlıklı yaşam konusunda çocuklar, gençler ve veliler olmak üzere toplumun tamamını bilgilendirmeyi ve farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitim Projesi’nin açılışı programı Bağcılar’da düzenlenen törenle başladı.

Yeşilbağ Adnan Ötügen Ortaokulu’ndaki törene veliler yoğun ilgi gösterdi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, konuşmasında bağımlılık konusunun küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi küresel bir sorun haline geldiğinin altını çizdi. Yeşilay’ın bu konudaki mücadelesinin önemli olduğunu da hatırlatan Çağırıcı, mücadelede, ilk başta çocukların bağımlılıktan korunmasının önem taşıdığını belirtti. Çağırıcı, “Velilere yönelik böyle faydalı programların yapılması çok önemli. Çünkü çocuğun iyi eğitim alması ve davranışlarının takip edilmesi ailede başlıyor. Aile toplumun yapı taşıdır. Yine, çocuğun gelişimi çevresiyle gerçekleşiyor. Arkadaş çevresi de iyi takip edilmeli” diye konuştu. Bağımlılıkla mücadelenin inanarak ve hassasiyetle sürdürülmesi gerektiğini de söyleyen Çağırıcı, ayrıca tüm kurum ve kuruluşların Yeşilay’ın çalışmalarına paydaş olmasının önemine dikkat çekti.

“YEŞİLAY SİMGE KURUM HALİNE GELDİ”

Yeşilay İstanbul 3. Bölge Koordinatör Başkanı Mustafa Arslan ise Yeşilay’ın Türkiye’de 120 şubesi, 65 ülkede temsilciliği ve 81 ilde YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) bulunduğunu ifade etti. Yeşilay’ın çalışmalarından örnekler sunan Arslan, her türlü desteği veren Başkan Çağırıcı’ya da teşekkür etti. Yeşilay’ın bağımlılık konusundaki çalışmalarına ve aldığı önlemlere dikkat çeken Yeşilay Bağcılar Şube Başkanı Aysel Çelik Boz ise “Veliler, edindikleri bilgilerle ve aldıkları önlemlerle çocuklarını kötü alışkanlıklardan koruyacaklardır” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Bülent Işık ise Yeşilay’ın yalnız Türkiye’de değil, dünyada bağımlılıkla mücadelede marka haline geldiğini kaydetti. Program sonunda protokol velilere Yeşilay rozeti taktı. Programa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Hürcan’ın yanı sıra çok sayıda veli katıldı.

Diğer Haberler

  1. Çanakkale'de 2 otomobil çarpıştı: 5 ölü, 1 yaralı
  2. Kırıkkale'de iki grup arasında silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı
  3. Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’ın Çanakkale’deki villasının bekçisi gözaltına alındı
  4. Adana'da trafik denetimi; 60 sürücüye 495 bin 593 TL ceza
  5. Mezarlıkta park halindeki otomobilde iki gencin cansız bedeni bulundu
  6. Bursa'da park halindeki 3 araca çarpıp kaçan kamyonetin alkollü sürücüsü, yakalandı
  7. Klima montajı yaparken 2'nci kattan düşerek yaralandı
  8. Kendisini ve çocuğunu darbettiğini öne sürdüğü kocasını bıçakla yaraladı
  9. Otomobil şarampole devrildi; 1 yaralı
  10. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı

© Copyright 2025

DHA