Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Başörtüsü nedeniyle 'reddihakim' isteyen avukata beraat kararı

Ankara'da başörtülü hakimler için 'reddihakim' talebinde bulunan avukat Alperen Demirdiş, 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçlarından yargılandığı davada, suçların yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verildi.

ABONE OL
Eda KOÇ/ANKARA, (DHA)-

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, avukat Alperen Demirdiş'in, 14 Mayıs 2024'te Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen uyuşturucu ticareti davasında tutuklu sanığın avukatı olduğu belirtildi. Demirdiş'in, mahkeme başkanı ve üye hakimin başörtülü olmasını laiklik ilkesine aykırı bulduğunu belirterek, reddihakim talebinde bulunduğu aktarıldı. İddianamede, başörtüsü takmanın kanunda, hakimin davaya bakamayacağı haller ve hakimin reddi sebepleri arasında bulunmadığı kaydedildi. Alperen Demirdiş'in, 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 6 aydan 2 yıla, 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan ise 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Önceki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı da sanığın her iki suçtan cezalandırılmasını talep etti.

Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına sanık avukatı katıldı. Tutuksuz sanık Alperen Demirdiş ise duruşmaya katılmadı. Mütalaaya karşı savunma yapan sanık avukatı, müvekkilinin taleplerinin, savunma görevini yerine getirme kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak beraat talebinde bulundu. Savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme, yüklenen suçların yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Demirdiş'in her iki suçtan beraatine oy birliğiyle karar verdi.

Diğer Haberler

  1. İçişleri Bakanlığı: 48 bin 579 kök kenevir ve skunk imha edildi
  2. Yerli turistin seyahat harcaması yüzde 32,6 arttı
  3. Kağıthane’deki cinayette yeni detaylar: Araç eski eşine ait çıktı; çalıntı motosiklet ve tabanca bulundu
  4. 'Akran zorbalığı kekemeliği kalıcı hale getirebilir'
  5. Hayvanlarına bakmak için evden çıkan Hamza, arazide ölü bulundu
  6. Sermaye piyasası soruşturmasında yeni operasyon: 5 gözaltı
  7. 63'üncü kez kapılarını açacak Altın Portakal'ın karbon ayak izi ölçülecek
  8. Akıma kapılıp ölen Servet Can'ın tutuklu yargılanan patronuna tahliye
  9. Ankara’da iş yerine silahlı saldırıya ilişkin 5 tutuklama
  10. Çukurova Belediyesi'ne operasyonda gözaltına alınan 49 şüpheli adliyede

© Copyright 2026

DHA