Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Başsavcılıktan Mattia Ahmet Minguzzi davasında tahliye edilen 2 sanık hakkında istinaf başvurusu

Kadıköy'de Mattia Ahmet Minguzzi'nin (15)'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davanın 21 Ekim Salı günü görülen karar duruşmasında 2 çocuk sanık 24’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. M.A.D. ve A.Ö.'nün ise 'Çocuğun kastane öldürmek suçuna yardım' dan beraatine ve tahliyesine hükmedildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kararın mütalaaya aykırı olması nedeniyle istinaf yoluna başvurdu.

ABONE OL
Leyla YILDIZ/İSTANBUL,(DHA)-

 

Olay 24 Ocak Cuma günü saat 08.25 sıralarında Kadıköy'deki tarihi Salı pazarında meydana geldi. İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar'ın oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, görgü tanıklarının ifadesine göre bisikletli bir grupla tartışma yaşadı. 

 

Çevredekilerin araya girmesi sonucu grup dağılırken Mattia Ahmet Minguzzi ise alışveriş yapmak için bit pazarına gitti. Pazarda alışveriş yapan Minguzzi tartıştığı gruptan olduğu öne sürülen B.B. tarafından beş yerinden bıçaklandı. 

O sırada yanında bulunan diğer şüpheli U.B. ise yere düşen Minguzzi'yi tekmeledi. Minguzzi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 15 yaşında oldukları öğrenilen B.B. ve U.B. hakkında 'Çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan 12'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Olay günü şüphelilerin yanında oldukları belirlenen sanıklar M.A.D. ve A.Ö. hakkında ise 'Çocuğu kasten öldürmek suçuna yardım' suçundan hazırlanan iddianame birleşmişti.

'İSTİNAF KANUN YOLUNA BAŞVURULMUŞTUR'

21 Ekim Salı günü görülen karar duruşmasında mahkeme, B.B. ve U.B.’nin 'Çocuğu kasten öldürme' suçundan en üst hadden, 24 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti; cezalarda indirim uygulanmadı. Mahkeme, diğer tutuklu sanıklar M.A.D. ve A.Ö.’nün 'Çocuğu kasten öldürmek suçuna yardım' dan beraatlerine karar verip tahliyelerine hükmetti. Karar sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, "Gerekçeli kararın 28 Ekim 2025 tarihinde tebliğ edildiği, mütalaaya aykırı çıkan sanık A.Ö. ve M. A. D hakkında verilen beraat ve tahliye kararına karşı istinaf kanun yoluna başvurulmuştur" denildi.

Diğer Haberler

  1. Kamyonetin çarptığı evin duvarından kopan tuğlaların altında kalıp yaralandı
  2. Van'ın 4 ilçesinde eğitime kar engeli
  3. Bakırköy'de otel sahibinden rüşvet aldığı iddia edilen zabıta tutuklandı
  4. Annesi, kızı ve eşini öldürüp intihar etti
  5. İş insanı Kamil Yazıcı hayatını kaybetti
  6. DMM: Kandilli Rasathanesi'nin İstanbul’daki jeomanyetik istasyonunun kapatıldığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır
  7. İzmir’de direğe çarpan motosikletin sürücüsü öldü
  8. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Arama Kurtarma Tatbikatı-2026’ya katıldı
  9. Bursa’da denizde bulunan erkek cesedin kimliği belirlendi
  10. İzmir'de 104 bin 40 adet uyuşturucu sentetik ecza ele geçirildi

© Copyright 2026

DHA