Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Bataklık' davası sanıklarının mal varlığındaki tedbirin kaldırılması talebine ret

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik 'Bataklık' soruşturması kapsamında, örgüt lideri oldukları iddia edilen Nejat Daş ile Çetin Gören dahil 73 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, bazı sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbir ile yurt dışı yasağı adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması talebini reddederek, duruşmayı erteledi.

ABONE OL
Özkan ARSLAN/ ANKARA, (DHA)-

 

Ankara'da, 30 Haziran 2020'de başlatılan operasyonla 9 ülkede faaliyet gösterdikleri ve örgüt liderleri oldukları iddia edilen Nejat Daş ile Çetin Gören ile birlikte 113 kişi gözaltına alındı. Örgüt liderlerinin de aralarında bulunduğu 24 kişi, mahkemece tutuklandı. Soruşturma sonunda Daş ve Gören hakkında 'zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak' suçundan 450'şer yıldan 1470'er yıla kadar, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan' ise 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Örgüt yöneticisi olduğu öne sürülen sanıklar Cemal Deniz Şahan, Perry James Young, Handan Kaymaz, Halil Arslantaş ve Uğur Bülent Göçer'in de aynı suçlardan; diğer sanıkların ise 'örgüte üye olma' ve 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak' suçlarından 8'er yıldan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki celselerinde tutuklu sanıkların tamamı, savunmaları sonrası adli kontrol hükümleri uygulanıp serbest kaldı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Davanın bugünkü duruşmasına sanıklardan bazıları ile sanık avukatları katıldı. Mahkeme başkanı Hasan Şatır, dosyaya giren evrakı okuduktan sonra sanık avukatlarına söz verdi. Nejat Daş, Çetin Gören ve örgüt yöneticisi olmakla suçlanan diğer sanıkların avukatları, suçtan elde edildiği gerekçesiyle müvekkillerinin mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin ve yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasını talep etti. Sanık avukatlarından bazıları da müvekkillerinin duruşmalardan vareste tutulmasını istedi.

Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, örgüt lideri ve yöneticisi olmakla suçlanan sanıkların yurt dışı adli kontrol hükümleri ile mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. 

 

 

Diğer Haberler

  1. Turistlik Doğu Ekspresi, yarın kış sezonu seferlerine başlayacak
  2. Manisa'da otelde çıkan yangın zarara yol açtı
  3. Kağıthane’de eşini silah çekip darbeden Bilal: Burun estetiği yaptırıp benden boşanmak istedi
  4. Demir yüklü TIR'ın dorsesinden 37 kaçak göçmen çıktı
  5. Takla atıp uçuruma yuvarlanan otomobildeki 3 kişi yaralandı
  6. Kağıthane’de baltayla kuaförü basan saldırgan yakalandı: Param sende kalmasın dedim klimaya vurdum
  7. Bodrum açıklarında 39 kaçak göçmen ile 1 organizatör yakalandı
  8. AB destekli proje ile Ege Bölgesi’ndeki yabani pancarları inceleyecekler
  9. Eşi ve bacanağını öldürdükten sonra çorba içmeye gitmiş
  10. Kendisini 'Lübnanlı Murat' olarak tanıttı; turist kadını dolandıran şüphelinin 'Hataylı İsmail' olduğu anlaşıldı

© Copyright 2025

DHA