Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Batı Karadeniz, Kuzey Ege ve Marmara'da fırtına uyarısı; Tekirdağ'da deniz yasağı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugünden itibaren Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına uyarısında bulundu. Fırtına nedeniyle Tekirdağ'ın Marmara Denizi'ne kıyısı olan 3 ilçesinde 3 gün, Karadeniz'e kıyısı olan bulunan 1 ilçesinde 2 gün denize girmek yasaklandı.

ABONE OL
Olgay GÜLER-Abdullah YALÇIN/EDİRNE, (DHA)-

MGM İstanbul Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, bugün, cuma ve cumartesi günleri, Batı Karadeniz, Kuzey Ege ve Marmara Denizi'nde fırtına beklendiği bildirildi. Açıklamada, "Batı Karadeniz'de rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara'da rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, cumartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Kuzey Ege'de rüzgarın, yarın öğle saatlerinden itibaren kuzeyi ile yarın akşam saatlerinden itibaren genelinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, cumartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir" denildi.

PLAJLARA KIRMIZI BAYRAK

MGM'nin uyarısının ardından Tekirdağ Valiliği, Marmara Denizi'ne kıyısı olan Marmaraereğlisi, Şarköy ve Süleymanpaşa ilçelerinde 3 gün, Karadeniz'e kıyısı bulunan Saray ilçesinde 2 gün süreyle denize girmenin yasaklandığını açıkladı. Açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce alınan verilere göre ve kıyısı bulunduğumuz denizlerimizin genel durumu göz önüne alınarak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin tehlikeye girmemesi amacı ile Marmaraereğlisi ilçemiz Sultanköy Mahallemizde, Şarköy ve Süleymanpaşa ilçelerimiz genelinde 14-15-16/08/2025 tarihlerinde 3 gün süreli, Saray ilçemiz genelinde ise 14-15/08/2025 tarihlerinde denize girmek yasaklanmıştır" denildi. Denize girmenin yasaklandığı plajlara kırmızı bayrak asıldı.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

MGM İstanbul Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi'nde bazı illerde cuma ve cumartesi günü kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği bildirildi. Açıklamada, "Halen devam etmekte olan kuvvetli rüzgar ve fırtınanın, 16.08.2025 Cumartesi günü gece saatlerine kadar, bölgemizde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova) kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60 km/saat, yer yer 60-80 km/saat) şeklinde eseceği beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Diğer Haberler

  1. Annesinden böbrek nakli yapıldı, eğitimle hayata sarıldı
  2. Bolu'da restoran kurşunlanması olay ile ilgili 2 tutuklama
  3. İzmir'de sahte site açıp, dolandırıcılık yapan 25 şüpheli tutuklandı
  4. Gaziantep'te seyir halindeki TIR alev alev yandı
  5. Mahkeme kararıyla boşaltılan evden 4 kamyon atık çıkarıldı
  6. Kızını boğarak öldüren annenin cezası onandı
  7. Galata Kulesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü idaresinde kalmaya devam edecek
  8. Sanal medyadan suç örgütü propagandası yapan 94 şüpheliye gözaltı
  9. İran Dışişleri Bakanı Arakçi: Netanyahu, Amerikalıların hayatlarıyla kumar oynadı
  10. Bakan Uraloğlu: Çevrim içi medyada geçirilen haftalık süre 41 saat 37 dakikaya ulaştı

© Copyright 2026

DHA