Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Batman'da 112'ye gelen çağrıların yüzde 80'i asılsız çıktı; 1 kişi 4 ayda 11 bin 156 ihbar yaptı

Batman'da 2024’ün ilk 11 ayında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen toplam 807 bin 494 çağrının 647 bin 519'u asılsız çıktı. 159 bin 975 çağrı ise ilgili kurumlara yönlendirilerek, gerekli müdahalelerin yapılması sağlandı. Sadece 1 kişinin 4 ayda 11 bin 156 kez asılsız çağrıda bulunduğu belirtildi.

ABONE OL
Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)

Batman’da 2024 yılının ilk 11 ayında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 807 bin 494 çağrı yapıldı. Bu çağrılardan 647 bin 519’unu asılsız çağrılar oluştururken, 159 bin 975 çağrı ise ilgili kurumlara yönlendirilerek gerekli müdahalelerin yapılması sağlandı.

Toplam çağrıların yüzde 80’ini asılsız çağrılar oluştururken, gelen çağrıların kurumlara yönlendirilmesinde; ilk sırayı sağlık, ikinci sırayı emniyet, üçüncü sıra itfaiye, dördüncü sırayı jandarma, beşinci sırayı AFAD ve son sırayı ise Orman Müdürlüğü aldı.

‘11 BİN 156 KEZ ASILSIZ ÇAĞRIDA BULUNDU’

Yapılan asılsız çağlara ilişkin yapılan incelemede bir kişinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ni 4 ay içerisinde 11 bin 156 defa arayarak asılsız çağrıda bulunduğu tespit edildi. 2024 yılı içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak asılsız ihbarda bulunan ve gereksiz yere meşgul eden 9 kişiye 17 bin 820 lira para cezası kesildi. 11 kişinin ise kimlik tespiti için incelemeler sürüyor.

112 Acil Çağrı Merkezi hizmetlerinden vatandaşları bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, 112 Çağrı Merkezi Müdürlüğü, kamuya açık alanlarda ve fuarlarda stantlar açarak bilgilendirici faaliyetler gerçekleştirdi. Ayrıca mahalle muhtarları ziyaret edilerek gerekli bilgilendirmeler yapıldı.



Diğer Haberler

  1. Yalnızçam Dağları'nda 3 ayaklı kurdun yaşam mücadelesi
  2. Biyogaz tesisinde zehirlenen 3 işçi, son yolculuklarına uğurlandı
  3. Balıkesir'de depoda yangın
  4. İstanbul'da göçmen kaçakçılığı ve sahte pasaport operasyonu: 9 şüpheli tutuklandı
  5. Yeğeninin eşini öldüren sanığa indirimsiz müebbet hapis
  6. Temizliğe gittiği villanın 2'nci kat penceresinden düştü
  7. İzmir için 'sağanak' uyarısı
  8. Dini nikahla birlikte yaşadığı kadının üvey ablasını öldürüp, cesedini yakan sanığa ağırlaştırılmış müebbet
  9. Annesiyle tartışan üvey babasını av tüfeği ile öldürdü
  10. Bolu'ya yapılacak bin 950 sosyal konutun kurası çekildi

© Copyright 2026

DHA