Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Batman’da DEM Parti’li Gülistan Sönük seçildi, ilçelerde AK Parti 3, CHP ve YRP 1’er başkanlık kazandı

Batman’da Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti’li Gülistan Sönük belediye başkanı seçildi. İlçelerde ise AK Parti 3, Yeniden Refah Partisi ve CHP de 1’er belediye başkanlığı kazandı.

ABONE OL
Bayram AYHAN/ BATMAN, (DHA)-

Batman’da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlar göre oyların yüzde 64,48’ini alan DEM Parti adayı Gülistan Sönük, belediye başkanı seçildi. İlçelerde ise Gercüş’te AK Parti’li Gündüz Günaydın, Kozluk’ta AK Parti’li Mehmet Veysi Işık, Sason’da AK Parti’li İrfan Demir, Beşiri’de YRP’li Alpaslan Karabulut ve Hasankeyf’te CHP’li Hamit Tutuş seçimin kazananı oldu.

GÜLİSTAN SÖNÜK KİMDİR ?

1993 yılında Kozluk'ta doğdu. 2018 yılında Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında partisinin gençlik çalışmalarında aktif olarak yer aldı. 2019 yerel seçimlerinde Bekirhan Belediyesi Eş Başkanlığı’na seçildi, partisinin Batman'da kadın çalışmalarında yer aldı. 

Diğer Haberler

  1. Sinop açıklarında füze olduğu değerlendirilen cisim bulundu
  2. Artvin’de ekiplerin 6 metrelik karla mücadelesi
  3. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yeni soruşturma; 3 gözaltı
  4. Serinlemek için girdiği çayda kaybolan Ömer, 3 gündür aranıyor
  5. Babasının kullandığı kepçenin altında kalan 3 yaşındaki Muhammed öldü
  6. Sarıyer’de evinde uyuşturucu düzeneği bulunan şüpheli: 'Satıcı değil içiciyim'
  7. Bakanlıktan 'devre tatil' ve 'devre mülk' uyarısı
  8. Milli Aile Haftası'nda 81 ilde 4 bin 973 etkinlik yapıldı
  9. Tuzla’da toprağa gömülü kompresör tankında 20 tabanca ele geçirildi
  10. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında 43’üncü duruşma

© Copyright 2026

DHA