Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Batman'da sosyal medya dolandırıcılığı; 4 tutuklama

Batman'da sosyal medyadan ulaştıkları kişileri 'market çeki', 'hediye çeki' ve 'bakanlık yardımı' vaadi ile kandırıp, 110 bin 516 lira dolandıran 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

ABONE OL
Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden 'market çeki', 'hediye çeki' ve 'bakanlık yardımı' vaadi ile dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Mağdurlar ile sosyal medyadan iletişim kurup, GSM hatlarına gelen şifre bilgilerini isteyen şüphelilerin ele geçirdikleri banka ve kredi bilgileri ile harcama yaparak, 16 kişiyi 110 bin 516 lirası dolandırdığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen polis, 8 şüpheliyi operasyon ile gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı; 1'i adli kontrol olmak üzere diğerleri serbest bırakıldı.


Diğer Haberler

  1. 18 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi; 98 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken 61 şüpheli yakalandı
  2. Zehra'yı öldüren eşine ağırlaştırılmış müebbet hapis
  3. Şırnak'ta ormanlara girişler 30 Eylül'e kadar yasaklandı
  4. 'Tarlaya gidiyorum' diye evden çıktı, evinin yakınındaki bahçede baygın bulundu
  5. Gaziantep'te tekstil fabrikasında yangın
  6. Beylikdüzü'nde 1 kişinin öldüğü metrobüsteki 'yan bakma' kavgası kamerada; oğul tutuklandı baba serbest
  7. Adana merkezli 23 ilde 'yasa dışı bahis' operasyonları: 47 gözaltı
  8. İletişim Başkanlığı 'Ayın Tarihi' dergisinin mayıs sayısını yayımladı
  9. Kızgın tereyağının Mercan'ın üzerine döküldüğü anların görüntüsü ortaya çıktı
  10. Karadeniz'de turkuaz ve mavi bir arada

© Copyright 2026

DHA