Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bayramiç Barajı'nda su seviyesi yüzde 100'e ulaştı

Çanakkale'de çok sayıda su kaynağını içerisinde barındırdığı için mitolojide 'Bin pınarlı ida' olarak geçen Kaz Dağları'ndan beslenen Bayramiç Barajı'nda doluluk oranı, yüzde 100'e ulaştı. Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, "Kış ayının yağışlı geçmesi, yağmurların çok düşmesi ve Kaz Dağları'nda hiç kar yağışının eksik olmaması ve Bayramiç Barajı'nı besleyen derelerin hiç kurumaması, barajımızı bu zamanlarda doldurmuş oldu" dedi.

ABONE OL
Cemhan ŞEN-Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)

Mitolojide 'Bin pınarlı İda' olarak geçen Kaz Dağları'ndan beslenen 96,5 milyon metreküp su kapasitesine sahip Bayramiç Barajı'nda doluluk oranı, yüzde 100'e ulaştı. Geçen sene kış ayında yağışların zayıf olduğunu ve Kaz Dağları'na kar yağmadığını söyleyen Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen, "Bu nedenle geçen sene mart ayı sonunda, takriben bugünlerde, barajımızın su seviyesi ortalama yüzde 60'lardaydı.

Geçen sene sulama sezonuna ise yüzde 88'lik bir doluluk oranıyla başladık. Ne yazık ki ekim-kasım ayına gelindiğinde suyumuz tamamen bitti. Tedbirlerin alınmasından dolayı sulama sezonunda üreticilerimizi bir aksaklık yaşatmadan, mağduriyet yaşatmadan, sulama sezonunu tamamladık. Bu yıl ise barajımız, yüzde 100'lük doluluk olanına sahip" dedi.

'ÖNÜMÜZDEKİ YILIN NE GETİRECEĞİ HİÇ BELLİ DEĞİL'

Şen, "Kış ayının yağışlı geçmesi, yağmurların çok düşmesi ve Kaz Dağları'nda hiç kar yağışının eksik olmaması ve Bayramiç Barajı'nı besleyen derelerin hiç kurumaması, barajımızı bu zamanlarda doldurmuş oldu.

Gaflete kapılmamak, barajımız dolu diye suyumuzu israf etmememiz gerekli. Önümüzdeki yılın ne getireceği hiç belli değil. Barajımız dolmayabilir. Sulama sezonunu bitirdikten sonra önümüzdeki sezona yüzde 25-30 su seviyelerinde girmemiz gerekiyor. Bu konuda üreticilerimizin kısıtlamalara, tedbirlere ve kurallara uyması gerekiyor. Bu tarz kurallara uyulursa, Bayramiç Barajı her yıl üreticisinin yüzünü güldürür ve kimseyi mağdur etmez" diye konuştu.










Diğer Haberler

  1. Karabük’te iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı
  2. Adana’da psikolojik rahatsızlığı bulunan Latife Oğuz, 2 gündür kayıp
  3. Bakırköy'de otomobil apartman boşluğuna düştü: 2 yaralı
  4. Şanlıurfa’da biber ve patlıcanlarının kaybolduğunu öne sürüp, fırıncıyı bıçakla yaraladı
  5. Adil Tek: Pazartesi gününden itibaren deniz suyu sıcaklıkları normal seviyesine gelmeye başlayacak
  6. Çanakkale'de orman yangını
  7. Tekirdağ'da suyu kirleten 4 işletmeye 4,8 milyon lira ceza
  8. Fatih'te tarihi Haydarhane Camii'nin haziresindeki mezar taşlarına zarar veren şüpheli kaçtı
  9. 'Kahramanım Mehmetçik ve Vatan' resim yarışmasında halk oylaması başladı
  10. Şanlıurfa'da jandarma kıyafetiyle 13 kilogram altın gasbeden 9 şüpheli adliyede

© Copyright 2026

DHA