Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bayrampaşa Belediyesi Başkanvekili seçimi 26 Ekim'de yapılacak

İstanbul Valiliği, Bayrampaşa Belediye Başkanvekili seçimi için belediye meclisinin 26 Ekim Pazar günü toplanmasının uygun görüldüğünü açıkladı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Valilikten yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca; 'Hakkında rüşvet alma, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırma ve zimmet' suçları nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan MUTLU İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 16.09.2025 tarihli ve 2025/1310 sorgu sayılı kararı ile tutuklanmıştır.

Adı geçen şahıs, İçişleri Bakanlık Makamının 17.09.2025 tarihli Olur'u ile görevden uzaklaştırılmıştır. 21 Eylül 2025 tarihinde yapılan Belediye Meclisinin Başkan Vekilini seçmek üzere yapılan Meclis Toplantısında Meclis Üyesi İbrahim KAHRAMAN Belediye Başkan Vekili olarak seçilmiştir. İstanbul 8. İdare Mahkemesinin 09/10/2025 tarih ve 2025/1870 sayılı kararı ile 21/09/2025 tarih ve 2025/78 sayılı meclis kararı için yürütmenin durdurulması kararı alınmıştır. İstanbul Bölge İdare Mahkemesine ait 22/10/2025 tarih ve 2025/1474 sayılı kararında da konuya ilişkin yürütmenin durdurulması kararına yapılan itirazın reddine karar verilmiştir. 5393 sayılı Belediye Kanununun 45. maddesi hükümleri gereğince; Bayrampaşa ilçe Belediye Meclisinin Belediye Başkanı Vekilini seçmek üzere 26 Ekim 2025 Pazar günü saat 18.00'da toplanması, Valiliğimizce uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

  1. Taksim'den Ayasofya'ya Geleneksel Sünnet Şöleni etkinliği
  2. SSB ve YÖK'ten 'kuantum teknolojileri' iş birliği
  3. Serinlemek için girdiği çayda kaybolan Ömer'in cansız bedenine ulaşıldı
  4. Lüks sitedeki aidat krizi yargıya taşındı
  5. Ödüllü keman sanatçısı Laçin'in ölümüne neden olan sürücünün cezası onandı, serbest kaldı
  6. Sinan Ateş cinayeti ana davasından ayrılan davada, adli kontrol tedbirlerinin devamı kararı
  7. Van Gölü'nden 2 milyon 100 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı
  8. Kırıkkale'de imha tesisindeki patlamada ölenler toprağa verildi
  9. Marmaris'te çarşı esnafı, belediyeyi protesto etti
  10. Manisa'da orman yangını

© Copyright 2026

DHA