Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bedava tatilin adresi çardaklar sağanaktan etkilenmedi

Antalya'da afete dönüşen yağmur ve fırtınadan, denize sıfır olan çardaklar etkilenmedi. Çardakların bulunduğu alan deniz kaplumbağalarının yuvalanma alanı olması nedeniyle 2021 yılında cumhurbaşkanı kararıyla korunmaya alınıp çardakların da yıkımı kararlaştırılmıştı.

ABONE OL
Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Antalya'da pazartesi gecesinden bu yana afete neden olan sağanak, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini yitirdi. Kentte yağmur ve fırtınanın verdiği hasar tespiti için çalışmalar sürüyor.

Diğer yandan Aksu ilçesindeki 1200 dekarlık tarım alanında biriken su nedeniyle hasar tespitinin henüz yapılamadığı açıklandı. Aksu ilçesi Kumköy bölgesinde 5 yıldızlı otellere komşu sahile kurulan ve her yaz binlerce kişinin tatil yaptığı çardaklar, yağmur ve fırtınadan etkilenmedi. Kış mevsiminin başladığı günlerde çardak sahipleri eşyalarını, çatı ve naylon örtüleri toparlamış, gerideyse çardakların tahta iskeletleri kalmıştı.

Şiddetli yağmur ve fırtınadan çardakların etkilenmediği, bazılarının ise ıslanan kum zemin nedeniyle bir miktar yan yattığı dikkati çekti. Fırtına günü dalga ve su seviyesinin arttığı denizin de normale döndüğü görüldü.

Çardakların bulunduğu 1,5 kilometrelik Kumköy sahili, 2021 yılının mart ayında cumhurbaşkanı kararıyla ‘nesli tükenme tehlikesindeki deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı’ ilan edildi.

Özellikle Aksu ve Serik ilçelerinde binlerce kişinin yaz tatilini geçirdiği alandaki çardakların da yıkılması gerektiği cumhurbaşkanı kararıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na, oradan da Aksu Belediyesi'ne bildirildi. Aradan geçen 3 yıla rağmen çardaklar yıkılmadığı gibi her yıl sayıları arttı. Dernekleşerek bir araya gelen çardak sahipleri her yıl yaz mevsimi öncesinde çardaklarını yenileyerek bedava tatile devam ediyor.

Diğer Haberler

  1. Adana'da trafikte tartıştıkları sürücünün önünü kesip, aracın camını yumrukladılar; o anlar kamerada
  2. Hatay’da konteynerde hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan 2 şüpheli tutuklandı
  3. Bodrum'da balıkçı teknesi yarı batık bulundu; 7 kişi kurtarıldı
  4. Pınar hemşireyi öldürdüğü iddia edilen eşine müebbet hapis
  5. Şanlıurfa’da 'özel harekat polisi' gibi davranan 3 şüpheliye tutuklama
  6. Parkta tartıştığı kişiyi darbetti, tacizle suçladı
  7. Şarkıcı Hande Yener'e ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması
  8. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Sıfır Atık Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı
  9. ‘APP’ denetimleri, 1 Nisan'a kadar rehberlik ve bilgilendirme amaçlı yapılacak
  10. İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

© Copyright 2026

DHA