Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Belçika Kraliçesi Mathilde, Baykar'ı ziyaret etti

Belçika Ekonomik Misyonu kapsamında Türkiye'ye ziyaret düzenleyen Belçika Kraliçesi Mathilde, Baykar'ın milli ve özgün insansız hava araçlarının geliştirildiği ve üretildiği Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezini ziyaret etti. Kraliçe Mathilde ve beraberindeki heyete Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ile Genel Müdür Haluk Bayraktar eşlik etti.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)-

Belçika Ekonomik Misyonu kapsamında Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Belçika Kraliçesi Mathilde başkanlığındaki heyet, Baykar'ın milli ve özgün insansız hava araçlarının Ar-Ge ve üretim faaliyetlerinin yürütüldüğü Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

KRALİÇE BAŞKANLIĞI'NDAKİ GENİŞ HEYET

Baykar'ı ziyaret eden Kraliçe Mathilde başkanlığındaki heyette Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maxime Prevot, dış ticaretten de sorumlu Savunma Bakanı Theo Francken, Brüksel Başkent Bölge Hükümeti Başbakanı Boris Dillies, Flaman Bölge Hükümeti Başbakanı Matthias Diependaele ve Valon Bölge Hükümeti Başbakan Yardımcısı Pierre-Yves Jeholet, Belçika'nın Türkiye Büyükelçisi Hendrik Van De Velde, devlet görevlileri, diplomatik misyon temsilcileri, akademisyenler, özel sektör temsilcileri ve Belçika basınından gazeteciler de ziyarete katıldı.

MİLLİ SİHA'LARI İNCELEDİ

Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni gezen Kraliçe Mathilde ve beraberindeki heyete Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ile Genel Müdür Haluk Bayraktar eşlik etti. Ziyarete Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün de katıldı. Baykar'ın dünya çapında başarılarıyla tanınan milli SİHA platformlarını inceleyerek yürütülen Ar-Ge ve üretim faaliyetleri hakkında detaylı brifing aldı.

AKINCI ÖNÜNDE HATIRA FOTOĞRAFI

Ziyaretin sonunda Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'nde sergilenen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) önünde hatıra fotoğrafı çektirildi. Kraliçe Mathilde'e, ziyaretin anısına Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından Bayraktar KIZILELMA İnsansız Hava Aracı'nın maketi takdim edildi.


Diğer Haberler

  1. 28 ilde DEAŞ operasyonları: 83 gözaltı
  2. Hayatını kaybeden Zonguldak Vali Yardımcısı için tören
  3. Sermaye Piyasası soruşturmasında 13 şüpheli adliyeye sevk edildi
  4. MASAK sistemine sızan FETÖ yapılanmasına operasyon: 5 gözaltı
  5. Çılgın Sayısal Loto ile Antalya’da 'büyük ikramiye' heyecanı
  6. Mali aracı kuruluşlar sektöründe 22 bin 113 girişim faaliyette bulundu
  7. 3 aylık yavru kaplan ameliyatla sağlığına kavuştu
  8. Servis midibüsü tur otobüsüne çarptı: 6 yaralı
  9. Manisa’da 11 öğrencinin yaralandığı saldırıda 10 şüpheli adliyede
  10. Eşini öldürüp cesedini parçalayarak çöpe atan kadına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

© Copyright 2026

DHA