Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Beton mikseri ile minibüs çarpıştı: 9 ölü, 10 yaralı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde beton mikseri ile minibüsün çarpıştığı kazada 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

ABONE OL
Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA/GAZİANTEP,(DHA)

Kaza, öğle saatlerinde İslahiye-Hatay yolu Hatay istikametinde meydana geldi. Hatay yönüne seyir halinde olan minibüs ile beton mikseri çarpıştı.

Çarpışmanın etkisi ile hurdaya dönen minibüs şarampole devrildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre kazada minibüsteki 8 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı. Ekiplerin olay yerindeki incelemesi sürüyor.

VALİ ÇEBER: ÖLENLERDEN 7’Sİ KADIN

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, İslahiye ilçesinde TIR ile minibüsün çarpıştığı, 8 kişinin öldüğü kazanın ardından yaralıları tedavi gördükleri İslahiye Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Vali Çeber, ölenlerden 7’sinin kadın olduğunu ifade etti. Vali Çeber, “İslahiye ilçesinden Yeşilyurt köyüne giden köy dolmuşumuz var. Şoför dahil 19 yolcusu ile beraber köye dönerken Beton mikseri karşı tarafa geçerek bu dolmuşa çarpıyor. Maalesef 8 vefatımız var. Bunların 7’si kadın, 1’i erkek, 2’si de aynı zamanda öğrenci. 11 de yaralımız var. 2 şoför de tabi haliyle yaralı ancak hafif yaralı” dedi.

‘YARALILARDAN 2’SİNİN DURUMU AĞIR’

Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu belirten Vali Kemal Çeber, “Onların sevki görünüyor Gaziantep merkeze. 4 hastamızın Gaziantep’e sevki gerçekleştirildi. Süreçle ilgili adli ve idari soruşturmalar başladı. Rabbim vefat edenlere rahmet eylesin. Yaralılarımıza Allah acil şifalar versin. Şu anda gözaltı yok. Olayla ilgili herkes bizim gözetimimiz altında. Sürücüler yaralı tedavileri sürüyor. Bu süreçten sonra gözaltı işlemi olacak” diye konuştu.

BETON MİKSERİ KARŞI ŞERİDE GEÇMİŞ

Yapılan ilk incelemede beton mikserinin karşı şeride geçip köy minibüsüne çarptığını belirten Vali Çeber, “Aracın hızı, tekerlek izleri hepsi arkadaşlarımız tarafından değerlendiriliyor.

Ancak ilk kanaat TIR’ın oldukça hızlı olduğu yönünde, kontrolünü kaybettiği yönünde. Ama onun dışında yol hasarları ve yol kusurları da üzerinde durulacak.

Kaza ile ilgili de Hatay’dan İslahiye’ye gelirken TIR, kaza yerinde kontrolü kaybediyor ve karşı şeride geçiyor. Bunların tekerlek izleri mevcut. Karşı şeritte kendi yolunda devam eden köy dolmuşuna çarpıyor’’ dedi.

BAKAN TUNÇ: 3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLMİŞTİR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton mikseri ile minibüsün çarpıştığı kazaya ilişkin İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını belirtti. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gaziantep'in İslahiye ilçesinde beton mikseri ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kazayla ilgili İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISI 9’A ÇIKTI

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton mikseri ile minibüsün çarpıştığı kazada ölü sayısı 9’a çıktı. Ölenlerden 4’ünün öğrenci olduğu belirtildi. Bu arada 10 yaralıdan 2’sinin taburcu olduğu, diğerlerinin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Kazada ölenlerin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.


ÖLENLERDEN 4’ÜNÜN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton mikseri ile minibüsün çarpıştığı kazada yaşamını yitiren 9 kişiden 4’ünün kimliği belli oldu.

10 yaralıdan 2’sinin taburcu edildiği öğrenilirken, 1 yaralının daha durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralıların tedavisi devam ederken, kazada Sibel Sağlam, Elif Görmez, Sena Taşkın ve Şükrü Sağlam’ın kimlik tespit işlemleri tamamlandı. 5 kişinin ise kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.


KİMLİK TESPİTİ TAMAMLANDI

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton mikseri ile minibüsün çarpıştığı kazada yaşamını yitiren 9 kişinin kimlik tespit işlemleri tamamlandı. Kazada hayatını kaybedenlerin; Şükrü Sağlam, Sena Taşkın, Ümran Yıldırım, Elif Görmez, Rakibe Erinmez, Sultan Erinmez, Sude Çelik, Hatice Gönen ve Sibel Sağlam olduğu saptandı. Yaşamını yitirenlerin 8'inin kadın yolcu olduğu öğrenilirken, bunlardan 6'sının da öğrenci olduğu bildirildi.

Diğer Haberler

  1. Giresun'da otomobilin düştüğü kanalda kaybolan 2 kişinin cansız bedenleri bulundu
  2. Çuvala takılan yavru deniz kaplumbağasını balıkçılar kurtardı
  3. Sosyal medya tartışmasında 14 yaşındaki çocuğu tekme- tokat dövüp kalbini durduran 2 kişi tutuklandı
  4. Pendik'te taksi ile otomobil çarpıştı: 2'si ağır 4 yaralı
  5. Barışma teklifini reddeden eski eşini sokak ortasında bıçaklayıp kaçtı
  6. İzmir'de belediye otobüsü ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
  7. TEM Otoyolu’nda beyaz eşya yüklü TIR’ın dorsesi alev alev yandı
  8. Uyuşturucu imalatçılarına yönelik "Narkoçelik-17" operasyonu: 1 ton metamfetamin ele geçirildi
  9. Silopi'de 300 metrelik Türk bayrağı ile fener alaylı gençlik yürüyüşü
  10. Aksaray'da 2 otomobil çarpıştı: 6 yaralı

© Copyright 2024

DHA