Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 4 kişiye umut, 2 kişiye de ışık oldu

Bursa'da, beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen İ.Y.'nin (43) karaciğer, kalp ve böbrekleri nakil bekleyen 4 hastaya umut, korneaları ise 2 hastaya ışık oldu.

ABONE OL
Denizhan KARAHANCI/BURSA, (DHA)-

Bursa'da, İ.Y. adlı erkek, 18 Ağustos'ta beyin kanaması geçirince Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakil yetkililerinin görüştüğü ailesi, İ.Y.’nin organlarını bağışlama kararı aldı. Çekirge Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla hastanın kalbi, karaciğeri, böbrekleri ve korneaları alındı. Hastanın 1 böbreği, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 1 böbreği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, kalbi İstanbul'da özel bir hastaneye, karaciğer ve korneaları ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

'BAĞIŞLANAN ORGANLARLA 4 HASTAMIZ YAŞAMA TUTUNACAK'

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, organ bağışının son derece onurlu ve kutsal bir davranış olduğunu belirterek, "Ailemizin bağışladığı organlar sayesinde, organ bekleyen 4 hastamız yaşama tutunacak, korneaları ile de 2 hastamız ışığa kavuşacak" dedi.

Diğer Haberler

  1. Seyir halindeki otobüste yangın çıktı, yolcular tahliye edildi
  2. Üsteğmen, motosiklet kazasında hayatını kaybetti
  3. TIR'a yüklü asfalt silindir makinesine gizlenmiş 102 kilo metamfetamin ele geçirildi
  4. Saldırıya uğrayan Rus tankeri ‘Mıdvolga-2’, Sinop açıklarında incelemeye alındı
  5. Mersin'den Sudan’a yardım gemisi yola çıktı
  6. Şanlıurfa’da silahlı saldırıya uğrayan market çalışanı yaralandı
  7. Yanmış otomobilin yanında bulunan cesedin, kayıp başı aranıyor
  8. Kümesten kurtarılan Suriyeli 3 kardeşe psikolojik destek
  9. Gaziantep’te minibüs şarampole devrildi:1 ölü,3 yaralı
  10. Muhtarlardan kuraklığın etkilediği Sapanca Gölü uyarısı

© Copyright 2025

DHA