Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bilecik’te şiddetli yağış, tarım arazilerini vurdu

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde etkili olan sağanağın ardından Göksu Nehri taşarken, çevresindeki tarım arazileri, sular altında kaldı.

ABONE OL
Cafer ELMAS/BİLECİK, (DHA)

Osmaneli'de şiddetli yağışlar, taşkınlara ve su baskınlarına neden oldu. Göksu Nehri, sağanak sonrası taşarken, çevresindeki birçok tarım arazisi de sular altında kaldı. Belediye Başkanı Münür Şahin, tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. Sel baskınlarının çiftçilerde zarara yol açtığını kaydeden Şahin, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce verilen 'sarı kod' ile uyarısıyla beraber Bursa'da fırtına ve şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şehrin birçok noktasından taşkın haberleri geldi. Uludağ’da eriyen kar sularına 2 gündür devam eden sağanak yağış da eklenince yoğun sular bölgemize kadar geldi. Çiftlikler ve tarım arazileri sular altında kaldı. Bursa, İnegöl, Yenişehir’deki aşırı yağmur Osmaneli ilçemizde Göksu Vadisi'nde tarlalarda hasara sebep oldu. Göksu Vadisi’nde vatandaşımızın gördüğü zarar mutlaka hükümetimizce yapılacak desteklerle giderilecektir” dedi.

Öte yandan Tarım ve Orman Osmaneli İlçe Müdürlüğü ekiplerince sular altında kalan tarım arazileriyle ilgili hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Diğer Haberler

  1. Minibüs, park halindeki 5 araca çarpıp çay ocağına daldı
  2. Kızılırmak'ta kayboldu, arama çalışmaları sürüyor
  3. Şırnak'ta zırhlı araç, takla attı; 2 polis yaralı
  4. İzmir'de geri dönüşüm fabrikasında yangın
  5. Dilan'ın katili ağırlaştırılmış müebbet aldı; annesi 'Yaşasın adalet' diyerek bağırdı
  6. Ayvalık'ta çöplükte yangın
  7. Sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri artırıldı
  8. Avcılar'da cezaevinde olduğu için 7 aydır kira ödeyemedi, ev sahibi eşyaları sokağa attı
  9. Sivas'ta KKKA tedavisi gören kadın hayatını kaybetti
  10. Şezlong tartışmasında şüpheliye tutuklama talebi

© Copyright 2026

DHA