Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bilge Sitesi davasında tutuklanan eski Osmaniye Belediye Başkanı Kara, yapılan itiraz üzerine tahliye edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Osmaniye’de 105 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı Bilge Sitesi’nin yıkılmasına ilişkin 8 kişinin yargılandığı davada 27 Kasım’da tutuklanan eski Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve Sevinç Ayşe A., yapılan itiraz üzerine tahliye edildi.

ABONE OL
OSMANİYE, (DHA)-

Osmaniye 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen eski Osmaniye Belediye Başkanı ve binanın yapıldığı 1995 yılında İmar Müdürü olan Kadir Kara ile müdürlük çalışanlarından Sevinç Ayşe A., Hülya İ. ve Mustafa N.'nin de 'Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne veya yaralanmasına neden olma' suçundan tutuksuz yargılandığı davanın 6'ncı duruşması 27 Kasım Çarşamba günü görüldü.

Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz toplam 8 sanıkla müşteki ve sanık avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, binanın inşa sürecinde ihmalleri olduğu iddia edilen tutuksuz sanıklar Kadir Kara ve Sevinç Ayşe A. hakkında tutuklama kararı verdi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mustafa İpek ve Faruk Pilge.'nin ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi. Heyet, tutuklu yargılanan sanıklar Haluk Koç ve Ayhan Gedik’in ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

27 Kasım Çarşamba günü, tutuksuz yargılandıkları Osmaniye 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmalarına karar verilen eski Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve Sevinç Ayşe A.’nın tutuklanmasına itiraz edildi. İtirazı değerlendiren Osmaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi yurt dışı çıkış yasağı ve imza şartı ile Kadir Kara ve Sevinç Ayşe A.'nın tahliyelerine karar verdi. Davada Haluk Koç ve Ayhan Gedik olmak üzere 2 tutuklu sanık kaldı.

Davanın karar duruşması 18 Aralık’ta yapılacak.

Diğer Haberler

  1. Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi İstanbul'da başlıyor
  2. 'Yenidoğan çetesi' davasında duruşma 10 Temmuz'a ertelendi
  3. İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in yeğeni Murat Keleş savunma yaptı
  4. Silivri'de yapımı süren yeni duruşma salonu havadan görüntülendi
  5. Tavşanlı’da çukura düşen otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
  6. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında duruşmaya sahte basın kartıyla giren şüpheli tutuklandı
  7. Esenyurt'ta çöpte bulunan 1 milyon 200 bin liralık altın sahibine teslim edildi
  8. Ankara'da 'Orman Haftası' kutlandı
  9. Yazar Orhan Pamuk'un 9 dairesinin bulunduğu Taray Apartmanı davasında karar
  10. Yüksekova'da biriken kar eriyince evlerin bahçeleri su ile doldu

© Copyright 2026

DHA