Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bilim Kurulu Üyesi Çelik: 'İmmün plazma' hastaları çabuk iyileştiriyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüs hastalığında uygulanan immün plazma tedavisinin hastaları çabuk iyileştirdiğini söyledi.

ABONE OL
Yasin DALKILIÇ-Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA)

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, Covid-19 tanısı konulan hastalarda uygulanan immün plazma tedavisinin son derece başarılı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Çelik, "İyileşen hastalarımız var. İyileşen hastalarımızdan aldığımız plazmaları diğer hastaların iyileşmesi için kullanıyoruz. Bazı hastalarımıza her gün plazma tedavisi uyguluyoruz. Bu tedavi ile iyileşmeler hızlanıyor. Değerlerin daha çabuk düştüğünü görüyoruz. Antikor oluşumunun daha çabuk ortaya çıktığını görüyoruz. Bu sürenin tam analizini yapmış değiliz. Çünkü o kadar yeterli bir sayıya ulaşamadık" dedi.

'HASTALAR DAHA ÇABUK KENDİNE GELİYOR'

Prof. Dr. Çelik, immün plazma tedavisinde sorunun aynı kan grubunu bulmak olduğuna dikkat çekerek, "Hastaların takiplerini ciddi yaptığımız için hangi hastadan ne zaman alacağımızı, İl Sağlık Müdürlüğümüzün kurmuş olduğu 'İmmün Plazma Kurulu' var, orada 'şu kişilerden alınabilir' diye bir not geliyor. Ona göre bizde o hastalarla temasa geçip, onları hastanemize davet ediyoruz. Bunu tedarik ederek hastamıza uygulamaya çalışarak gayret ediyoruz. Herhangi bir yan etkiyi şu an görmüş değiliz. Kısa ve uzun süreli kıyaslamak lazım; ama immün plazmanın hastaları çabuk iyileştirdiğini görmekteyiz. Hastalar daha çabuk kendine geliyor. İyileşen hastalarımız sıkıntı çıkarmıyor" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. 26 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü, yatak odasındaki gizli bölmede yakalandı
  2. Bursa’da Nilüfer Belediyesindeki ‘rüşvet’ davasında 8 tahliye: Eski başkan Erdem’in tutukluluğu sürüyor
  3. Belçika Ekonomik Misyonu, Türkiye ziyareti öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi
  4. Hindistan'da kırmızı bültenle aranan şüpheli, Beylikdüzü'nde yakalandı
  5. Kablo ve telefon direği hırsızlığına 3 tutuklama
  6. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, NATO Kilitli Kalkan 2026 Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü’ne katıldı
  7. Ela Rümeysa Cebeci cezaevinden tahliye edildi
  8. 7 yaşındaki Yüsra'nın hastanede ölümüyle ilgili 15 doktor hakkında soruşturma izni
  9. Bakanlıktan 'Doruk Madencilik' şirketine ilişkin açıklama
  10. Eski SGK müdürü ve 2 başmüfettişe 'rüşvet' davasında 3 tahliye

© Copyright 2026

DHA