Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bitlis’te seyir halindeki yakıt tankeri üzerine çığ düştü; sürücü sağ kurtarıldı

Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle seyir halindeki belediyeye ait yakıt tankerinin üzerine çağ düştü. Çığ altında kalan tanker sürücüsü Nahit Kandemir, olay yerine gelen ekipler tarafından sağ olarak kurtarıldı.

ABONE OL
Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS, (DHA)-

Bitlis'te etkili olan kar yağışı hayata durma noktasına getirirken, akşam saatlerinde kentin çevre yolunda seyir halindeki belediyeye ait tankerinin üzerine çığ düştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Çığ altında kalan sürücü Nahit Kandemir, ekipler tarafından sağ olarak kurtarıldı. Yakıt tankeri ise iş makinelerinin yardımıyla kar kütlesi altında çıkarıldı.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, “Çevre yolumuzda meydana gelen çığ olayında ekiplerimizin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde personelimiz sağ salim kurtarılmıştır.

Kapanan yolumuz da kısa sürede yeniden ulaşıma açılmıştır. Personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vatandaşlarımızdan olumsuz hava ve yol şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyorum." dedi.

YOLDAN ÇIKAN ARAÇLAR POLİS EKİPLERİNİN MÜDAHALESİYLE KURTARILDI

Bu arada Bitlis'te yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yoldan çıkan bazı araçlar, polis ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Sürücüler, kendilerine yardımcı olan ekiplere teşekkür etti. Yetkililer, sürücüleri tipi ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

EVİN DAMINDAKİ KARI TEMİZLEYEN KAYINPEDER VE GELİNİ ÇIĞ ALTINDA KALDI

Olay, akşam saatlerinde Bitlis merkez ilçesine bağlı Gazibey Mahallesi Yeşil Camii Caddesi’nde meydana geldi. Yoğun kar yağışının ardından evin damındaki karları küremek isteyen İbrahim Kılıç (60) ile gelini Merve Kılıç (24), çatıdayken üzerlerine çığ düştü. Çığın etkisiyle kayınpeder ve gelini iki ev arasındaki boşluğa savruldu. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi. AFAD ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması sonucu kayınpeder ve gelini bulundukları yerden çıkarıldı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan İbrahim Kılıç ve gelini Merve Kılıç, ambulansla Bitlis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

BİTLİS-AĞRI KARAYOLU'NDA BİR ÇOK ARAÇ YOLDA KALDI

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bitlis-Ağrı Karayolu'nda birçok araç yolda kaldı. Ekipler, otobüslerin de olduğu araç ve içerisindeki yolcuları kurtarmak için bölgede çalışma başlatırken, yolcular cep telefon kamerasıyla çektikleri görüntülerde yetkililerden yardım istedi.


Diğer Haberler

  1. Deniz üstü rüzgar YEKA için 4 alan belirlendi
  2. Maltepe'de alacak cinayetinde bir şüpheliye 18 yıla kadar hapis diğerine müebbet talebi
  3. 'Kurbanlık alırken küpe ve sağlık raporu mutlaka kontrol edilmeli'
  4. Tartıştığı kuzeni tarafından bıçaklanarak öldürüldü
  5. 77 ilde uyuşturucu operasyonu: 1187 tutuklama
  6. Nazilli'de yağ aldırma operasyonu sonrası oda başkanı öldü; soruşturma başlatıldı
  7. Eşini ve kayınvalidesini öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet
  8. Avcılar'da hırsızlık şüphelileri yakalandı; 16 yaşındaki şüphelinin 40 suç kaydı çıktı
  9. Adana merkezli yasa dışı bahis operasyonu: Rasim Ozan Kütahyalı dahil, 128 gözaltı
  10. Bakan Uraloğlu, Etimesgut Havalimanı ve bağlantı yollarındaki çalışmaları inceledi

© Copyright 2026

DHA