Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bitlis'te trafik polisleri, yoğun karda mesaide

Bitlis ve çevresinde yağan kar, hayatı olumsuz etkilerken, trafik polisleri de şehir merkezindeki ulaşımın aksamaması için yoğun çalışıyor. 12 ekip ve 67 personelle görev yapan ekipler, halkın güvenle yolculuk etmelerini sağlamak amacıyla bazen de zincir takmak veya araçları itmek zorunda kalıyor.

ABONE OL
Özcan ÇİRİŞ- Ceren ÇALIŞKAN/ BİTLİS, (DHA)-

Kar kalınlığının 1,5 metreyi aştığı Bitlis'te en büyük sıkıntı, ulaşımda yaşanıyor. Ana yollarda Karayolları, mahalle aralarında belediye, köy yollarında ise İl Özel İdaresi ekipleri yolları açmak için çalışırken, 24 saat görev yapan trafik polisleri de kar yağışı ve soğuk havada sürücülere yardım için bazen zincir takıyor bazen de araçları iterek trafik akışını sağlıyor.


GECE GÜNDÜZ GÖREVDELER

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Dinç, yağışlı havalarda halkın güvenle yolculuk etmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Kar yağışı ve buzlanmada da yolların trafiğe elverişli olması için Karayolları, belediye, AFAD ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle müşterek ve koordineli olarak 24 saat esasına göre çalıştıklarını belirten Dinç, "Trafik birimleri olarak, jandarma trafik ve karakol unsurları ile zaman zaman ortak çalışmalarımız da olmaktadır. Amacımız vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyir halinde yolculuklarını tamamlayıp sağ salim varacakları adreslere ulaşmalarını sağlamaktır. Bu anlamda sayın valimizin başkanlığında diğer kurumlarla çok disiplinli ve dinamik bir çalışma temposu içerisindeyiz" dedi.

ARAÇLAR İÇİN KIŞLIK BAKIM UYARISI

Halkın trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerektiğini de vurgulayan Şube Müdürü Dinç, "Hava ve yol şartlarının çok çetin geçtiği bugünlerde vatandaşlarımızdan ve özellikle sürücülerimizden ricamız şudur; araçlarının kışlık bakımlarını yaptırıp, kış lastiği takmak suretiyle ticari araçlarımızda yine aynı şekilde çekme halatı, takoz, zincir bulundurmalıdırlar. Güvenli bir şekilde seyretmeleri kamu kurumlarından gelen güncel bilgilerini ve hava durumunu takip etmeleri, yoldaki trafik ekiplerinin yönlendirmelerine riayet etmelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlara yağmur engeli; 42 uçak divert etti
  2. Annesini darbederken kendisine engel olmak isteyen eşini bıçaklayarak öldürdü
  3. İş insanı cinayetinde 2 sanığa verilen ceza istinafta hukuka uygun bulundu
  4. Annesini döverek öldüren avukata ağırlaştırılmış müebbet
  5. İBB’ye yönelik 'yolsuzluk' soruşturması: Antalya Büyükşehir Belediyesi personeli adliyeye sevk edildi
  6. 2025 yılında 634 deniz arama kurtarma operasyonu gerçekleştirildi
  7. Kağıthane’de yağış sonrası duvar park halindeki aracın üstüne yıkıldı
  8. Taciz iddiasıyla görevden uzaklaştırılan öğretim üyesi meslekten çıkarıldı
  9. Ankara'da kaza; 1 ölü, 5 yaralı
  10. Evinde silahla vurulmuş halde bulunan kadın tedaviye alındı

© Copyright 2026

DHA