Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bodrum’da ‘Ahtapot’ adlı suç şebekesi çökertildi: 13 gözaltı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, lüks yatlar ile göçmen kaçakçılığı yapan ‘Ahtapot’ adlı suç şebekesine yönelik 3 ilde düzenlenen operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yüklü miktarda döviz, 1 lüks araç, 2 motor yat ve çok sayıda dijital materyale el kondu.

ABONE OL
Fırat AKAY/BODRUM (Muğla), (DHA)-

Bodrum’da lüks yatlarla göçmen kaçakçılığı yapıldığı bilgisine ulaşan polis ekipleri harekete geçti. Bu kapsamda, Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. Bu sabah saatlerinde Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Muğla KOM ve Bodrum KOM Büro Amirliği ekipleri, operasyon düzenledi. Muğla, İstanbul ve Balıkesir'de 21 adrese eş zamanlı baskın yapan ekipler, bu suçtan elde ettikleri gelirlerle lüks hayat yaşayan ve paraları aklamaya çalışan S.Ö., Ö.Z., B.Y., H.Y., F.D., K.C., A.A., F.G., S.T.Ö., R.T., A.Ç.T., S.Ş. ve M.G.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerin kendilerini ‘Ahtapot’ çetesi olarak adlandırdığı tespit edildi.


56 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI

Operasyonda ayrıca 56 kaçak göçmenin kurtarıldığı belirtilirken, suçtan elde edildiği değerlendirilen 2 motor yata, 1 lüks araca ve 1 bota el konuldu. Bunun yanı sıra, 57 bin euro, 13 bin dolar, 19 bin TL, 1 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, dürbün, telsiz ve suçta kullanılan materyallere ele geçirildi.

Bodrum’a getirilen şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Diğer Haberler

  1. Nusaybin’de 6'ncı kattan düşen çocuk, ağır yaralandı
  2. Kuşadası'nda sağanak yaşamı olumsuz etkiledi
  3. Adliye önündeki cinayette baba ve avukat oğlu hakkında verilen karar bozulmuştu; reddihakim talebi
  4. Hiç gitmediği 5 ilden 18 trafik cezası geldi
  5. 62 yaşında Türk vatandaşlığına geçti, askere çağrıldı
  6. MKE fabrikasında 5 işçinin öldüğü patlamanın davasında 5 sanığa hapis cezası
  7. Marmaris'te fırtınada 3 gezi teknesi karaya oturdu
  8. 'İstanbul'da bir ayda 60 kişi mantar zehirlenmesi nedeniyle hastaneye başvurdu'
  9. Dereye uçan otomobilde sıkışan sürücü yaralandı
  10. Tartıştığı kayınpederi ve kayınbiraderini öldürdü

© Copyright 2025

DHA