Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bodrum’da ‘Ahtapot’ adlı suç şebekesi çökertildi: 13 gözaltı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, lüks yatlar ile göçmen kaçakçılığı yapan ‘Ahtapot’ adlı suç şebekesine yönelik 3 ilde düzenlenen operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yüklü miktarda döviz, 1 lüks araç, 2 motor yat ve çok sayıda dijital materyale el kondu.

ABONE OL
Fırat AKAY/BODRUM (Muğla), (DHA)-

Bodrum’da lüks yatlarla göçmen kaçakçılığı yapıldığı bilgisine ulaşan polis ekipleri harekete geçti. Bu kapsamda, Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. Bu sabah saatlerinde Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Muğla KOM ve Bodrum KOM Büro Amirliği ekipleri, operasyon düzenledi. Muğla, İstanbul ve Balıkesir'de 21 adrese eş zamanlı baskın yapan ekipler, bu suçtan elde ettikleri gelirlerle lüks hayat yaşayan ve paraları aklamaya çalışan S.Ö., Ö.Z., B.Y., H.Y., F.D., K.C., A.A., F.G., S.T.Ö., R.T., A.Ç.T., S.Ş. ve M.G.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerin kendilerini ‘Ahtapot’ çetesi olarak adlandırdığı tespit edildi.


56 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI

Operasyonda ayrıca 56 kaçak göçmenin kurtarıldığı belirtilirken, suçtan elde edildiği değerlendirilen 2 motor yata, 1 lüks araca ve 1 bota el konuldu. Bunun yanı sıra, 57 bin euro, 13 bin dolar, 19 bin TL, 1 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, dürbün, telsiz ve suçta kullanılan materyallere ele geçirildi.

Bodrum’a getirilen şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Diğer Haberler

  1. Diyarbakır’da çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne operasyon: 15 tutuklama
  2. Manisa’da iki kamyonun çarpıştığı kazada sürücüler öldü, 1 yaralı
  3. Denizli’de restorana silahlı saldırı: 5 yaralı
  4. Zorla aracına bindiği kadını istediği yere götürtüp, para ve kolyesini aldı
  5. Bursa'da servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
  6. Bursa'da Kültür Yolu Festivali'nde bıçaklı kavga: 2 yaralı
  7. Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı
  8. Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin'in de aralarında bulunduğu 20 şüpheli adliyeye sevk edildi
  9. Türk Kara Kuvvetleri'nin 2235'inci kuruluş yıl dönümü İstanbul'da kutlandı
  10. AFAD ve TSK Venezuela’da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor

© Copyright 2026

DHA