Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bolu'da sağanak; Abant yolunda dere taştı

Bolu'da etkili olan sağanak nedeniyle Abant Gölü Milli Parkı yolundaki dere taştı, ekili alanlar zarar gördü.

ABONE OL
Murat KÜÇÜK - Mutlu YUCA - Mertcan KELEŞ/BOLU,(DHA)

Kentte gece saatlerinde başlayan sağanak, sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Bolu'nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı yolundaki Kiremitli Deresi, sağanak nedeniyle taştı. Taşan sular, yolu ve tarlaları bastı. Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, çalışma başlattı. Suyun tahliye edildiği yolda ekipler, sürücüleri de uyardı. Öte yandan taşan su, dere kenarındaki ekili alanlara zarar verdi.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli girişinde etkili olan sağanak yağmur ulaşımı olumsuz etkiledi. Bolu Dağı Tüneli'nin yanından geçen su kanalında yağmur nedeniyle su seviyesi yükseldi. Kanaldan taşan sular nedeniyle otoyol girişinin yaklaşık 200 metrelik kısmının tek şeridi ulaşıma kapandı. Bölgede etkili olan yağmur nedeniyle ulaşımın yavaşlamasıyla birlikte otoyolun İstanbul yönünde uzun araç kuyrukları oluştu.

MENGEN-PAZARKÖY YOLU KAPANDI

Bolu'da etkili olan sağanak nedeniyle Mengen ilçesinde dereler taştı. Taşan dereler sebebiyle suyla kaplanan Mengen-Pazarköy karayolunun 14'üncü kilometresi trafiğe kapatıldı. Bolu Valisi Erkan Kılıç da bölgede incelemelerde bulundu.

BOLU DAĞI'NDA HEYELAN; TÜNEL ULAŞIMA KAPATILDI

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan sağanak nedeniyle heyelan meydana geldi. Bolu Dağı'nın Kaynaşlı ilçesi mevkinde meydana gelen heyelan sebebiyle 1'i TIR, 2'si otomobil olmak üzere 3 araçta maddi hasar oluştu. Hasar gören araçlar, çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Heyelan nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan bölümünün İstanbul istikameti trafiğe katıldı. Araçlar, Abant gişelerinden D-100 karayoluna yönlendirildi. Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışma başlattı.

 

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Yoğun yağıştan dolayı Bolu Dağı Tüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara - İstanbul yönü trafiğe kapanmıştır. Ankara'dan İstanbul'a gidecek olan sürücülerin, Ankara  - Eskişehir - Bilecik - Sakarya istikametini kullanmaları gerekmektedir.














Diğer Haberler

  1. Beyoğlu’nda evinde ölü bulundu; 2008’deki cinayet davasının sanığı olduğu ortaya çıktı
  2. Avcılar'da kavga sırasında bıçak istedi; alamayınca masa ve sandalyeleri devirdi
  3. Cip, yapımı süren köprüden düştü: 2 yaralı
  4. Türkiye'nin havası ve denizleri ısınıyor
  5. Arkadaşı tarafından başından tabanca ile vurularak öldürüldü
  6. Prof. Dr. Sebe: Derinliği bilinmeyen sulara balıklama atlamak felç ve ölüme neden olabilir
  7. Avcılar’da korkulukları çalan şüpheliler uyuşturucu ile yakalandı
  8. Kavgada Kızılırmak’a düşen kişinin cansız bedenine ulaşıldı
  9. Adana’da seyir tepesinde silahlı saldırı: 1’i kadın 3 ölü
  10. Şırnak’ta tarım aracı devrildi: 9 yaralı

© Copyright 2026

DHA