Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bozcaada'da yarısı batık gemi, oturduğu karada duruyor

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi açıklarında, baş kısmından su almaya başlayan ve Ayana Koyu'na kadar böyle ilerleyip, kaptan tarafından baştan kara yapılan, 41 metre uzunluğundaki liman tarama gemisi 'Kanuni D.S', yarısı batık olarak oturduğu karada duruyor. Yaşam mahallinin bulunduğu arka kısım su üzerinde kaldığı için 8 kişilik mürettebat, geceyi gemide geçirdi.

ABONE OL
Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ- Serkan İLİK/BOZCAADA (Çanakkale), (DHA)

Aliağa'dan Yalova'ya gitmek üzere seyir yapan, Türk bayraklı liman tarama gemisi 'Kanuni D.S', dün saat 17.30 sıralarında, Bozcaada'nın güney doğusunda, baş kısmında su almaya başladı. Kaptan Ali Koparan, durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'ne bildirdi. Tuzburun Koyu açıklarında su almaya başlayan geminin kaptanı Koparan, yarı batık gemiyi Ayana Koyu'na kadar getirdi. Koparan, saat 19.20'de ise gemiyi kumluk bölgeye baştan kara yaparak, karaya oturttu. Bu anlarda Sahil Güvenlik botuyla gemiye eşlik edildi. Mürettebatın tahliye talebi sorulan kaptan, gemiyi karaya oturtacağını ve güvenli bölgeye ilerlediğini belirterek, tahliye istemedi. Kaptanın karaya oturttuğu gemideki 8 kişilik mürettebat da geceyi burada geçirdi. Geminin jeneratörünün çalıştığı ve ışıklarının yandığı görüldü.

MÜRETTEBAT SU ALAN YERİ BULMAYA ÇALIŞIYOR

Bugün sabahın ilk saatlerinde gemi personeli, güvertede görüldü. Yarısı batık geminin güvertesinde çalışan mürettebatın, su alan yeri tespit etmeye ve onarmaya çalıştığı öğrenildi. Kaptanın, Bozcaada Liman Başkanlığı'ndan henüz yardım ve kurtarma talebinde bulunmadığı belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Bursa'da 2 ayrı silahlı saldırının sorumlusu olduğu belirlenen suç örgütüne operasyonda 7 tutuklama
  2. Dolandırıcılar 4 milyon liralık altını, 'Günlük dolgun ücretli iş' ilanıyla buldukları kuryeye aldırmış
  3. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: Hayat imtihanındaki yerinizi ahlaki seçimleriniz belirleyecek
  4. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Niyazi Vural'ın bakım ve destek süreci Bakanlığımız tarafından titizlikle takip edilmekte
  5. Tartıştığı komşu aileden 3 kişiyi tabancayla yaralayan emekli polis tutuklandı
  6. 'Kahramanım Mehmetçik ve Vatan' resim yarışmasında sıralama halk oylamasıyla belirlenecek
  7. Bakan Kurum: Milletimizin emanetinin hesabını devletimiz soracaktır
  8. Kıbrıs Barış Harekatı'nda zarar gören Türk bayrağı restore edilecek
  9. Kocaeli'de orman yangını
  10. Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş, görevden uzaklaştırıldı

© Copyright 2026

DHA