Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Buca Belediyesi'nde memurlar yeniden eylemde

İzmir'in Buca ilçesinde belediye bünyesinde çalışan memurlar, geriye dönük Toplu İş Sözleşmesi (TİS) haklarını alamadıkları gerekçesiyle yeniden iş bırakma eylemi yaptı.

ABONE OL
Yağmur ÖNGÜN/İZMİR, (DHA)-

Buca Belediyesi'nde görev alan Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube'ye bağlı memurlar, geriye dönük TİS haklarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eyleme, görüşmeler sonrası son verdi. Ancak ödemelerle ilgili somut bir adım atılmaması üzerine memurlar, bugün tekrar iş bıraktı. Buca Belediyesi binası önünde bir araya gelen memurlar, sloganlar attı. Tüm Bel-Sen İdari Sekreteri Nurcan Hükenek, belediye önünde bir araya gelen memurlar adına yaptığı açıklamada, "Bugün, burada yine aynı soruyla karşı karşıyayız. Buca Belediyesi, emekçinin alın terini ne zaman ödeyecek? Aylar geçti, verilen sözler havada kaldı. Takvimler değişti, açıklamalar yapıldı, tarih üstüne tarih verildi. Ama paralar hala ödenmedi" dedi.

'ÇALIŞANLAR AYLARCA SABRETTİ'

Buca Belediyesi çalışanlarının aylarca sabrettiğini söyleyen Hükenek, "Ev kirasını, faturasını, borcunu, çocuklarının okul masraflarını nasıl karşılayacağını düşünmekten geceleri uyuyamayan emekçiler artık susmayacak. Emekçinin sabrını sınayanlar, bilsin ki biz hakkımızı isteyerek değil; haklı olarak buradayız. Belediye Başkanı Görkem Duman'a açıkça sesleniyoruz: Artık söz değil, icraat istiyoruz. Emekçiyi oyalamayı bırakın, alacaklarımızı derhal ödeyin" diye konuştu.

'BUGÜN BURADAYIZ, YARIN YİNE GELECEĞİZ'

Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube olarak emeğin onurunu korumakta kararlı olduklarını söyleyen Hükenek, "Her sözünüzü, her vaadinizi not ettik. Her geciken günü, her tutulmayan sözü, her ödenmeyen hakkı unutmadık. Bugün buradayız, yarın yine geleceğiz. Alın terimizin karşılığını alana kadar bu mücadele sürecek" dedi.



Diğer Haberler

  1. Emine Erdoğan'dan Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'na tebrik
  2. İstanbul'da A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Avrupa şampiyonluğu kutlandı
  3. Kayseri'de FETÖ'den 8 yıldır aranan ihraç öğretmen yakalandı
  4. Kağıthane’de evinde ölü bulunan oyuncu Serhat Kılıç’ın, kız arkadaşının ifadesi ortaya çıktı
  5. Saruhanlı Belediye Başkanı Cıllı, üzüm serme makinesiyle çalışırken elinden yaralandı
  6. Doğum gününde tabancayla vurulmuş halde ölü bulundu; kardeşi ‘Abim’ diye feryat etti
  7. Antalya Havalimanı’nda 18 kilo 921 gram likit metamfetamin ele geçirildi
  8. Çıldır kara yolu dolu nedeniyle beyaza büründü
  9. Ölen kız kardeşlerin bahçesindeki fındığın hasadını imece usulü mahalleli yaptı
  10. Antalya Serik'te orman yangını: 1 işçi dumandan etkilendi

© Copyright 2026

DHA