Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bursa merkezli 6 ildeki operasyonda 8 tutuklama; 100 milyon TL'lik dolandırıcılık engellendi

Bursa merkezli 6 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 11 şüpheliden 8'i tutuklandı, 2'sine ise ev hapsi verildi. Şüphelilerin, üzerine kayıtlı arsa, tarla gibi taşınmazları olan şirketleri, 100 milyon TL dolandırmaya çalıştığı tespit edildi.

ABONE OL
Esra TÜRKER/BURSA, (DHA)-

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Rüşvet’ ve ‘Özel belgede sahtecilik’ suçları soruşturması kapsamında 11 şüphelinin, üzerine kayıtlı arsa, tarla gibi taşınmazları olan şirketleri, Tapu Müdürlüğü'nde çalışan şüpheliye, rüşvet verip tespit ettirdiği belirlendi. Bu yolla, mağdur şirketlere ait genel kurul defterlerinin sahtelerinin yapıldığı, mağdur şirketlerde ortaklığı ve çalışma kaydı bulunmayan şüphelilerin adına sahte evrak düzenlenip alım satım yetkisi çıkarıldığı ve şirketler üzerine kayıtlı taşınmazların, şirket sahiplerinin haberi olmadan, değerinin altında satışı yapılarak haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Bu yöntemle 2 farklı olayda piyasa değeri 100 milyon TL olan taşınmazların, usulsüz yöntemlerle satılmaya çalışılması üzerine ekipler harekete geçti.

İ.H.A. (33), V.D. (44), M.Ü. (44), A.D. (50), İ.K. (29), M.Y. (28), M.T. (50), S.S. (30), M.C. (42), T.D. (44) ve K.Y. (36) isimli şüpheliler, Bursa merkezli İstanbul, Balıkesir, Artvin, Aydın ve Kocaeli’de 13 Haziran’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalanıp gözaltına alındı. Bursa Emniyeti’ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden İ.H.A. adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken; V.D. ve M.Ü. hakkında ev hapsi kararı verildi. 8 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.




Diğer Haberler

  1. Ankara'da 3 ilçeden 5 otomobil çalan 2 kişi tutuklandı
  2. Hatay'da otomobilin çarptığı motosikletteki iki kardeş hayatını kaybetti
  3. Nevşehir'de 920 kiloluk kabak çekirdeği hırsızlığı; 2 tutuklama
  4. Hafif ticari araçla çarpışan elektrikli motosikletin sürücüsü öldü
  5. Sivas'ta otomobil menfeze devrildi; 1 ölü, 2 yaralı
  6. Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay’ın hayati riski sürüyor
  7. Amasya'da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 yaralı
  8. Ordu’da denizin üzerinde gökkuşağı oluştu
  9. TBMM'de taciz soruşturmasında tutuklu sayısı 4'e çıktı
  10. 7 işçinin öldüğü kozmetik fabrikası yangınına ilişkin iddianame hazırlandı

© Copyright 2025

DHA