Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bursa’da 1400 keklik doğayla buluştu

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kene ile mücadelesi kapsamında, Bursa’da 1400 keklik doğayla buluştu.

ABONE OL
Esra TÜRKER/BURSA, (DHA)-

DKMP Genel Müdürlüğü, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kene ile mücadele kapsamında, yıl sonuna kadar doğaya 36 bin 250 keklik ve 9 bin sülün olmak üzere toplam 45 bin 250 adet kanatlı yaban hayvanı bırakılacağını duyururken, Bursa’da da kınalı keklikler doğaya salındı.

Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bursa ilinde biyoçeşitliliğin korunması yaban hayatının desteklenmesi ve bölgedeki doğal yaşamın devamlılığını sağlamak maksadı ile Genel Müdürlüğümüz 2025 yılı ‘’Kanatlı Yaban Hayvanı Tahsis Programı’’ çerçevesinde Bursa ilinde 1400 adet Kınalı Keklik doğayla buluştu” ifadelerine yer verildi.


Diğer Haberler

  1. Küçükçekmece'de kafede silahlı saldırı: 2 yaralı
  2. Bartın'da denize girmek 3 gün yasaklandı
  3. Antalya merkezli 3 ilde ‘fuhşa aracılık’ operasyonu: 6 tutuklama
  4. Emekli polis memuru kene tutunması nedeniyle hayatını kaybetti
  5. İzmir’de metro seferleri normale döndü
  6. Silahlı saldırı hazırlığındaki 2 kişi ile bağlantılı oldukları 4 şüpheli tutuklandı
  7. CHP Edirne Milletvekili Yazgan hakkında taciz iddiasıyla re'sen soruşturma başlatıldı
  8. Vali Gül, Silivri'de otluk alandaki yangına ilişkin bölgede incelemelerde bulundu
  9. Antalya'da orman yangını
  10. Matematik yarışmasında dünya şampiyonu olan Ayşegül’e, Selçuk Bayraktar’dan tebrik

© Copyright 2026

DHA