Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çanakkale'de ormanlara giriş yasaklandı

Çanakkale Valiliği tarafından alınan kararla ormanlara görevliler dışında girişler, 1 Haziran'dan 15 Eylül'e kadar yasakland

ABONE OL
Nazif Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)-

Çanakkale Valiliği, son günlerde ülke genelinde orman yangınları açısından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması beklendiğinden orman yangınları ile mücadele konusunda Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirlerin alındığını belirtti. Bu kapsamda, 6831 sayılı 'Orman Kanunu' çerçevesinde, Çanakkale'deki ormanlara görevliler dışında 1 Haziran tarihinden başlayarak 15 Eylül'e kadar girişler yasaklandı.

Valilik açıklamasında, "Tüm iletişim araçları kullanılarak vatandaşlarımızın orman yangınları riski konusunda bilgilendirmenin yapılması, Çanakkale ili 2024 Yılı Orman Yangınları Mücadele Komisyon Kararı ile belirlenmiş olan Çanakkale vilayeti dahilindeki kamu kurum ve kuruluşlarda orman yangınlarında kullanılabilecek dozer, greyder, loder, treyler, itfaiye aracı, arazöz gibi her türlü araç ve gereçlerin görevli elemanları ile kritik hava hallerinde, her an kullanılmak üzere göreve hazır olarak bekletilmesi, orman idaresinin talebi üzerine ilgili araçların derhal temin edilmesi ve nakli için gerekli koordinasyonun Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yerine getirilmesi, orman yangınlarına sebebiyet verenlerin tespiti gayesi ile gerekli önlemlerin alınması, şüphelisi tespit edilenler ile ilgili olarak kanunda öngörülen yasal işlemlerin uygulanması, ayrıca ilgili hususların kaymakamlıklarca köy halkına duyurulması hususlarında gereği yapılacaktır" denildi.

Diğer Haberler

  1. Antalya Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda 18 kilogram 921 gram madde ele geçirildi
  2. Çıldır kara yolu dolu nedeniyle beyaza büründü
  3. Ölen kız kardeşlerin bahçesindeki fındığın hasadını imece usulü mahalleli yaptı
  4. Antalya Serik’te orman yangını
  5. Derbide kalp krizi geçiren taraftar, oğluyla ilk kez birlikte maça gitmiş
  6. Denizde kalp krizi geçirip öldü
  7. Serhat Kılıç’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alındı
  8. Gülistan Doku soruşturmasında Umut Altaş’ın FBI ifadesi: Araçta vuruldu, cesedi bagaja taşıdık
  9. İletişim Başkanı Duran: Sürdürülebilir sosyal refah kalıcı hale getirilecek
  10. KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu tamamlandı

© Copyright 2026

DHA