Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çanakkale'de yurt dışına kaçış hazırlığındayken yakalanan FETÖ şüphelileri adliyede

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde, FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığındayken yakalanan şüphelilerden 1'i önceki gün tutuklanırken, 10'u da bugün adliyeye sevk edildi.

ABONE OL
Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)-

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Çanakkale Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı iş birliğinde, geçen 24 Ekim'de Gökçeada'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığındaki emekli kıdemli albay E.B., emekli kurmay Albay E.E.E., ihraç askerler üsteğmen H.İ.Y., astsubay üstçavuş N.Ö., astsubay üstçavuş Y.A., yüzbaşı S.A. ve S.B., B.B., Y.K., K.Y. ile organizatör İ.A. olmak üzere toplam 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda ise 2 dizüstü bilgisayar, 9 cep telefonu, 3 USB flash bellek, yaklaşık 2 milyon 940 bin TL değerinde döviz ele geçirildi.

Gözaltına alınan 11 şüpheliden organizatör İ.A., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer 10 şüpheli ise bugün adliyeye sevk edildi.

Diğer Haberler

  1. Hakkari'de eğitime kar engeli
  2. Ankara'da ev yangını; otomobil ve traktör kullanılmaz hale geldi
  3. Sel suyuna kapılıp, mağaraya sığınan 4 çiftçi kurtarıldı
  4. Aksaray’da kayıp olarak aranan Alzheimer hastasının cansız bedeni bulundu
  5. Şehit ASELSAN teknisyeninin ailesine acı haber verildi
  6. Eskişehir’de zincirleme kaza: Eski bakanlar Koç ve Selçuk da yaralı
  7. MİT Başkanı Kalın, İstanbul'da HAMAS Siyasi Büro Üyeleri ile görüştü
  8. Bayram tatili dönüşünde Karabük geçişinde yoğunluk
  9. 500 bin lira değerinde altın ve para çalan şüpheli, gizlendiği dolapta yakalandı
  10. Nişanlı çift kazada can verdi

© Copyright 2026

DHA