Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Canlı yayın yaparken kamyon çarpmasıyla ölen ağabeyi için 'adalet yürüyüşü' başlattı

Kayseri'den İstanbul'a yürüyerek giderken Aksaray'da kara yolunda canlı yayın yaptığı sırada, kamyonetin çarpmasıyla hayatını kaybeden Neşet Turan'ın (36) kardeşi Ahmet Turan, ağabeyi için 'adalet yürüyüşü' başlattı. Adli kontrol şartıyla serbest kalan Bayram Çelebi (71) hakkında savcılık yeniden gözaltı kararı verdi.

ABONE OL
Erkan ALTUNTAŞ / AKSARAY, (DHA)

Kayseri'den İstanbul'a yürümek isteyen Neşet Turan, 28 Nisan'da 2 arkadaşıyla yola çıktı. Turan, saat 20.30 sıralarında Aksaray-Ankara kara yolu Sapmaz köyü yakınlarında sosyal medyadan canlı yayın açtı. Bir yandan yürüyüp, bir yandan da yayın yapan Turan'a, kamyon çarptı. Kamyon şoförü kaçarken, yaralanan Turan, kaldırıldığı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Neşet Turan'a çarpıp ölümüne neden olan aracın, kamyonet olduğu belirlendi. Sapmaz köyünde oturan sürücü Bayram Çelebi, jandarma tarafından evinde gözaltına alındı. Çelebi'nin ilk ifadesinde, bir kişiye çarptığını fark etmediğini belirterek, "Sadece bir ses geldi. Herhangi bir şey görmeyince de yoluma devam ettim. Fark etseydim, durup bakardım. Evime gidip uyudum" dedi.

EVDE BULUNAMADI

Çelebi, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi, adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, sürücü Bayram Çelebi hakkında yeniden yakalama kararı verdi. Savcılık talimatıyla, eve giden jandarma ekipleri Çelebi'ye ulaşamadı. Çelebi'nin denetimli serbestlik için jandarma karakoluna imza vermeye de gitmediği tespit edildi.

Neşet Turan'ın kardeşi Ahmet Turan, yakınları ile Aksaray’a gelip kazanın olduğu yerden yeniden yürüyüşe başladı. Ağabeyi için yürüdüğünü belirten Ahmet Turan, "Burada hiçbir şekilde 'Yaya yürüyemez, yayalara kapalıdır' gibi bir tabela yok. Akrabalarımla birlikte olay yerinde kaybettiğimiz telefonu arıyoruz. Burada herhangi bir uyarı tabelası yok, emniyet şeridiyle aramızda çok mesafe vardı ağabeyim yanımda yürürken araç çarpıyor ve çarpmanın etkisiyle yanımızdaki dereye düşüyor. Orada bulunan bir taşa kafasını çarpması sonucu hayatını kaybediyor. Aksaray'dan başlattığımız yürüyüşümüzü İstanbul'da sonlandıracağız. Ağabeyim için adalet yürüyüşü başlattık. Işıklandırmalarımız da var. Bizi sürücüler görebilecek" dedi.

Diğer Haberler

  1. Sakarya merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonunda 14 tutuklama
  2. Şırnak’ta kavga ettiği kuzenini silahla yaraladı
  3. 83 bin 350 adet sentetik ecza hapla yakalanan 2şüpheli, tutuklandı
  4. İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı
  5. Torbalı'daki patlamada gerekçeli karar: Sanıkların 3'ü de asli kusurlu
  6. Otizmli öğrencisini merdiven ittiği ileri sürülen okul müdürünün tahliye talebine ret
  7. Adalar Adliyesi'nin 12 silahın kaybolmasına ilişkin soruşturmada katibin ifadesi ortaya çıktı
  8. Kuyumcu dükkanından hırsızlık girişimine 2 tutuklama
  9. Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1'i ağır 2 yaralı
  10. Otomobil fındık bahçesine uçtu; anne ve kızı yaralandı

© Copyright 2025

DHA