Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Casperlar' suç örgütü soruşturmasında kamu görevlilerine operasyon: 16 gözaltı

'Casperlar' suç örgütü soruşturması kapsamında, bazı kamu görevlilerinin örgüt yöneticilerinin talimatıyla aranma ve yakalama kayıtları ile suç kaydına ilişkin bilgi temin ettikleri belirlendi. 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda 16 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan örgüt yönetici ile zabıt katibi arasında ki mesajlaşmalar ortaya çıktı.

ABONE OL
Ceyda YEŞİLOĞLU/İSTANBUL, (DHA) –

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 9 Ocak'ta yapılan eş zamanlı operasyonlarda ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi sonucu, örgüt üyelerinin bazı kamu görevlileriyle irtibat ve menfaat ilişkisi içine girdikleri tespit edildi. İncelemelerde, örgüt yöneticileri ve üyelerinin, görev ve yetki sınırlarını aşan bazı kamu görevlileri aracılığıyla suç kayıtları, aranma ve yakalama kayıtlarına ilişkin sorgulamalar yaptırarak bilgi temin ettikleri belirlendi.

16 GÖZALTI

Bu kapsamda örgüt hiyerarşisi içerisinde hareket ettikleri değerlendirilen; 9 polis memuru, 1 zabıt katibi, 1 gümrük muhafaza memuru, 1’i müstafi olmak üzere toplam 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul, Muğla, Bursa, Giresun, Mersin ve Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda 16 şüpheli gözaltına alınırken evlerinde arama yapıldı.

Diğer Haberler

  1. Kars’ta park halindeki iki adet çekici kurşunlandı
  2. Çorum'da cami önünde silahlı saldırı: 1 yaralı
  3. Maltepe'de alacak kavgası: Bıçakladığı kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü
  4. Gölette kadın cesedi bulundu
  5. Şişli’de otelde çıkan yangın söndürüldü; 6 kişi kurtarıldı
  6. Polisten kaçan ehliyetsiz sürücü alkolmetreye üflemedi; 259 bin TL ceza
  7. RTÜK Başkanı Daniş, Süper Amatör Lig’de şampiyon olan Çanakkalespor'u kutladı
  8. Batman’da silahlı kavga; 1 ölü
  9. Fabrikada yükleme platformu çöktü: 3 ölü, 1 yaralı
  10. MSB: İğneada açıklarında tespit edilen mayın imha edildi

© Copyright 2026

DHA