Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Casperlar' suç örgütüne operasyon: 70 gözaltı

'Casperlar' suç örgütü üyelerinin yakalanmasına yönelik 231 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 70 şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
Ceyda BIYIKLIOĞLU/ İSTANBUL, (DHA)

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında kamuoyunda ‘Casperlar’ olarak adlandırılan ve Hamuş kod adlı İsmail Atız'ın liderliğindeki silahlı suç örgütü üyelerinin, İstanbul'da, ‘Kasten Öldürme’, ‘Nitelikli Yağma’, ‘İş Yeri Kurşunlama’, ‘Uyuşturucu Madde Ticareti’, ‘Kasten Yaralama’, ‘Fuhuş ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakma’ suçlarına karıştıkları tespit edildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 231 adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 70 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Firari olan şüphelilerin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam edildiği öğrenildi. Yapılan aramalarda 5 adet ruhsatsız tabanca, 190 adet fişek, uyuşturucu haplar, 940 gram esrar ele geçirildi.

DAHA ÖNCE 150 KİŞİ YAKALANDI

Casperlar ve Daltonlar arasındaki düşmanlık nedeniyle meydana gelen kasten öldürme olayları olmak üzere toplam 116 eylem gerçekleştirildiği tespit edildi. Bu eylemlere karıştığı tespit edilen 'Casperlar' suç örgütünün 150 üyesi de farklı tarihlerde yakalanarak tutuklandı.

ÖRGÜT LİDERİ ALMANYA’DA YAKALANDI

Örgütün lideri Hamuş kod adlı İsmail Atız hakkında çıkarılan kırmızı bülten kapsamında Almanya’da yakalandığı, iade sürecine ilişkin işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

Diğer Haberler

  1. Eski başpehlivan Şaban Yılmaz ikinci kez gözaltına alındı
  2. Osmaniye’de iki otomobil çarpıştı: 2’si çocuk 4 yaralı
  3. Bursa'da polisten kaçan alkollü motosiklet sürücüsüne 450 bin TL ceza
  4. Aile Bakanlığı'ndan ‘Küçük trans çocuklara örnek olacağız’ paylaşımlarına ilişkin suç duyurusu
  5. Bartın'da denize girmek 1 gün yasaklandı
  6. Şişli'de öldürülen Nilda Müge'nin anne ve babası konuştu
  7. Adana'da nehirde kaybolan 2 çocuk için arama çalışması başlatıldı
  8. Çanakkale'de 3 gün süreyle biçerdöver ve balya makinesi kullanımı yasaklandı
  9. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ihale sürecine ilişkin açıklama
  10. 'Rojin Kabaiş soruşturmasında rektör ve yeğeninden alınan DNA örnekleri dosyaya girdi'

© Copyright 2026

DHA