Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çatak’ta çığ düşen evde yaralanan kadın öldü; 20 ev tahliye edildi

Van’ın Çatak ilçesinin Bahçelievler Mahallesi'nde üzerine çığ düşen evden ekiplerin çalışmasıyla 2 saat sonra yaralı olarak çıkarılıp Çatak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gülnaz Bitik (61), doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. İlçenin başka bir noktasında da başka bir evin üzerine de çığ düşerken, tedbir amaçlı ekipler arama çalışma başlattı. Bölgedeki 20 ev de tahliye edildi.

ABONE OL
Behçet DALMAZ-Sedat GÜMÜŞ/ÇATAK (Van), (DHA)

Çatak’ta kar yağışı etkili olurken, sabah saatlerinde ilçenin Bahçelievler Mahallesi'nde bir evin üzerine çığ düştü. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UKME, itfaiye ekipleri sevk edildi. Evde çığ altında kalan bir kadının kurtarılması için ekipler çalışma başlattı. Yaklaşık 2 saatlik çalışmayla kadın kurtarıldı. Çatak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kadının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

BAŞKA BİR EVİNE ÜZERİNE DAHA ÇIĞ DÜŞTÜ

Öte yandan ilçede başka bir evin üzerine de çığ düştüğü ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Kar altında kalan evde ekipler tedbir amaçlı arama çalışması başlattı. Bölgedeki 20 ev de çığ tehlikesine karşı tedbir amaçlı tahliye edildi. Van Valisi Ozan Balcı, evlerde oturan ailelerin, tedbir amaçlı ilçedeki okul pansiyonlarına yerleştirildiğini belirtirken, tedbir amaçlı ekiplerin bölgedeki çalışmalarında sürdürüldüğünü söyledi.


KURTARILAMADI

Van’ın Çatak ilçesinin Bahçelievler Mahallesi'nde üzerine çığ düşen evden ekiplerin çalışmasıyla 2 saat sonra yaralı olarak çıkarılıp Çatak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gülnaz Bitik (61), doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. Mahallede bulunan evler risk nedeniyle boşaltılmaya devam ediliyor. Şu ana kadar bölgede 113 kişi tahliye edildi. Vatandaşlar ilçedeki çeşitli yurt ve pansiyonlara yerleştiriliyor. Ayrıca Çatak'ta İlçe Kaymakamı Kadir Kılıç başkanlığında kriz masası oluşturuldu.






Diğer Haberler

  1. Diyarbakır, Bingöl, Tunceli ve Mardin’de eğitime ‘kar’ engeli
  2. Muğla'da yardıma muhtaç çocuklar ve hayvanlara destek için denize girdiler
  3. Refahiye-Erzincan kara yolu çift yönlü ulaşıma kapandı
  4. Sulama kanalına düşen çiftçi hayatını kaybetti
  5. Ağrı’da okullar tatil edildi
  6. Adıyaman’da okullara kar tatili
  7. Çamlıca Tepesi'nde kar yağışının keyfini aileler çıkardı
  8. Tartıştığı kuzenini av tüfeğiyle öldürdü
  9. Yozgat'ta eğitime 1 gün ara verildi
  10. Bartın'da eğitime kar engeli

© Copyright 2026

DHA