Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çiçekçi kadının kızının, Oxford'da eğitim görmediği ortaya çıktı

Hatay’da 15 yıldır mezarlıkta çiçek satarak, evinin geçimini sağlayan 2 çocuk annesi Gülseren Bozkurt'un (57), Oxford Üniversitesi'nde okuduğunu sandığı kızı Merve Bozkurt'un (25), burada öğrenim görmediği ortaya çıktı. Annesinin para gönderdiği genç kızın ailesinden uzakta yaşadığı belirtildi.

ABONE OL
HATAY, (DHA)



Antakya ilçesinde bulunan Asri Mezarlığı’n en eski çiçekçilerinden olan Gülseren Bozkurt, yaz, kış, yağmur, çamur demeden mütevazı tezgahının başına geçerek mezarlık ziyaretine gelenlere çiçek satıyor. Çiçek satarak ev ekonomisine katkı sağlayan Bozkurt, oğlunu buradan kazandığı parayla okuttuğunu, kızının ise halen İngiltere’de bulunan Oxford Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 5 yıldır eğitim gördüğünü anlattı.

Oxford Üniversitesi 5’inci sınıfta eğitim gördüğünü söyleyen Merve Bozkurt (25) ise, ''Annem zorluklarla mücadele ederek, bizi bu günlere kadar getirdi. Annem kendi emekleriyle çiçek ekiyor, topluyor ve gelip burada satıyor, bazen de çiçek toplamak için dağa gider. Ağabeyim de üniversite mezunu. Şu an astsubay, Hakkari’de görev yapıyor. Annem iki çocuğuna da fazla düşkündür, onun için her şey biziz, ailesine çok düşkündür. Beraber bizim için mücadele ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Anne ve kızının verdiği röportaj, sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Çok sayıda kullanıcı Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Gülseren Bozkurt'a destek mesajları attı. Ancak Merve Bozkurt'un Oxford Üniversitesi'nde eğitim görmediği ortaya çıktı. Annesinin yurt dışında eğitim gördüğünü sanıp para gönderdiği genç kızın, ailesinden uzakta bir yaşam sürdüğü ifade edildi.

Diğer Haberler

  1. Çorum'da aynı noktada peş peşe iki trafik kazası; 1 ölü, 3 yaralı
  2. Otomobil uçuruma yuvarlandı; baba ve kızı hayatını kaybetti
  3. Üsküdar'da gemiye çarpan tekne battı; 5 kişi kurtarıldı
  4. ‘Uyuşturucu’ soruşturmasında test sonuçları ortaya çıktı
  5. Iğdır’da iki aile arasında silahlı kavga: 2 ölü, 6 yaralı
  6. Malatya'da bıçaklı kavgada baba ve oğulu yaralandı
  7. Göç İdaresi Başkanı Kök: Türkiye'nin göç yönetimindeki vizyonunu daha ileri taşıyacağız
  8. Çam kese böceğine karşı doğaya 'terminatör böcek' salındı
  9. Ehliyetine el konulan sürücü, 3'üncü kez alkollü araç kullanırken yakalandı
  10. Kütahya'da 4.8 büyüklüğünde deprem

© Copyright 2026

DHA