Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çorlu Deresi simsiyah akıyor, kokudan pencere açamıyorlar

Trakya'da, kirliliğiyle gündeme gelen Ergene Nehri'nin önemli kollarından biri olan Çorlu Deresi, endüstriyel atıklar nedeniyle simsiyah akmaya devam ediyor. Derenin geçtiği Ergene’de İlçe Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay, halkın sıcak havanın da etkisiyle artan ağır koku nedeniyle pencere ve kapılarını açamaz hale geldiğini belirterek, “Bizler Ergeneli vatandaşlar olarak bir an önce bu kokulardan uzaklaşmak ve sağlıklı bir Ergene’de yaşamak istiyoruz” dedi.

ABONE OL
Mehmet YİRUN- Şafak TAŞOYAR / ERGENE (Tekirdağ), (DHA)-

Ergene Nehri'nin en büyük kollarından biri olan ve Tekirdağ’ın Ergene ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nden geçen Çorlu Deresi simsiyah akarken, endüstriyel ve evsel atıkların da karışmasıyla derenin yaydığı ağır koku mahalleliyi cam ve kapı açamaz duruma getirdi. Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay, derenin özellikle havaların ısınmasıyla kokusunun daha da arttığını ve ilçenin tamamını etkilediğini söyledi.

'SAĞLIKLI BİR ERGENE’DE YAŞAMAK İSTİYORUZ’

Kirlilik ve kötü koku nedeniyle vatandaşların çocuklarını dışarıya oynamaya salmakta bile korku yaşadıklarını belirten Tuncay, “Ağır metal kokusu, ciğerleri yakan bir kokuyla karşı karşıyayız maalesef Ergene Nehrimizde. Özellikle Sağlık Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi bölgemiz bu kokulardan çok fazla etkilenmekte. Bununla ilgili vatandaşlarımız hem kanserojen etkiden hem de ağır kokudan dolayı şikayetçi ama yetkililerin hiçbir şekilde bir adım atamamasından daha da çok şikayetçi. Bizler Ergeneli vatandaşlar olarak bir an önce bu kokulardan uzaklaşmak ve sağlıklı bir Ergene’de yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Ali Türk ise, “Derenin kokusu ayrı bir dert, bunun yanında etrafına da çöpler atılıyor. Yazıktır, günahtır. Birinden kurtulacağız derken bir de atılan çöplerle mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Tarlaya savrulup devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı
  2. Otomobil park halindeki kamyonete çarptı: 1 ölü, 2 ağır yaralı
  3. Otoyolda otomobil çekiciye çarptı; 1 ölü, 1 yaralı
  4. Büyükçekmece'de otomobil bariyerlere çarptı: 2 ölü
  5. Tartıştığı 2 kişiyi tabancayla öldüren tekel bayi işletmecisi tutuklandı
  6. Silahlı kavgada ölen futbolcu toprağa verildi
  7. Kaybolduktan 15 gün sonra cansız bedeni bulunan engelli, toprağa verildi
  8. Otomobil ile TIR çarpıştı; 3 ölü, 1 yaralı
  9. Seyir halindeki otobüste yangın çıktı, yolcular tahliye edildi
  10. Fırat'ın Suyu OSB'ye Can Oldu

© Copyright 2025

DHA