Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazını Büyük Çamlıca Camii'nde kıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Camii'nde kıldı. Cami çıkışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce bayramlar sevgi, saygı, birlik, beraberlik, dayanışma günleridir ve Kurban Bayramı da bunlardan bir tanesi. Filistin'de, Gazze'de yaşananlar bizler için bu bayramda ayrı bir duruş, ayrı bir vakfe. Bu Netanyahu denilen zalim de inanıyorum ki dünya Müslümanları karşısında gereken dersi alacaktır. İnşallah bir an önce de bizler bu duruşu görelim" dedi.

ABONE OL
Tuğçe SEZER ODABAŞI- Fırat ALKIZ / İSTANBUL, (DHA)-

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 05.40'ta Üsküdar Kısıklı'da bulunan konutundan çıkış yaparak Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Camii'nde geçti. Camiye girerken vatandaşları selamlayan Erdoğan, bayram namazını burada kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhenettin Duran, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir de eşlik etti. Bayram namazı için camiyi dolduran vatandaşlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte saf tuttu. Kurban Bayramı namazını ise Kerim Öztürk kıldırdı. Namaz sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan camideki vatandaşlara hitap etti.

'KURBAN BAYRAMI AYNI ZAMANDA BİR TESLİMİYET BAYRAMIDIR'

Namazın ardından cami çıkışında kendisini bekleyen basın mensuplarının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce bayramlar sevgi, saygı, birlik, beraberlik, dayanışma günleridir ve Kurban Bayramı da bunlardan bir tanesi. Tabii Kurban Bayramı'nın bir ayrıcalığı var. Kurban Bayramı aynı zamanda bir teslimiyet bayramıdır. Bu teslimiyette baba evladın birbiriyle olan teslimiyetini görüyoruz. Ve bu teslimiyetle beraber kurbanı görüyoruz. Kurban bir yakınlaşmadır. Kurban, bu yakınlaşmanın bir tezahürüdür. Ve Arafat'ta bütün Müslümanlar bir araya geldiler. Orada bu yakınlaşmayı gördük. Orada bu teslimiyeti gördük. Orada bu birlikteliği, beraberliği gördük. Ve şimdi biliyorsunuz hacdan dönüşler başlıyor. Allah tüm hacca giden kardeşlerimizin haccını kabul etsin. Rabbim oradaki birlikteliği, beraberliği tüm Müslümanlara nasip etsin" dedi.

'5 MİLYON MÜSLÜMAN BUNU BİZZAT YAŞASIN DİYE BEKLİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce tabii bir Filistin'i yaşadık. Bir Gazze'yi yaşadık. Filistin'de, Gazze'de yaşananlar bizler için bu bayramda ayrı bir duruş, ayrı bir vakfe. Rabbim inşallah bir an önce bu Netanyahu denilen zalimin de inanıyorum ki dünya Müslümanları karşısında gereken dersi alacaktır. İnşallah bir an önce de bizler bu duruşu görelim. Bu duruşu hep beraber yaşayalım. 4 milyon, 5 milyon Müslüman bunu bizzat yaşasın diye bekliyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Kurban Bayramı alem-i İslam'ın ittihadına inşallah vesile olsun diyorum. Sizleri de saygıyla, sevgiyle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından cami avlusunda görevli basın mensuplarına simit ve çikolata ikramında bulundu.

Diğer Haberler

  1. İmamoğlu'nun Portekizli mankenle buluşmasına aracılık ettiği iddia edilen Nadela Moldova tutuklandı
  2. Ankara Kalesi etrafındaki ot yangını söndürüldü
  3. Karaya oturan yük gemisi kurtarıldı
  4. Şehit uzman çavuşun cenazesi, Samsun’a getirildi
  5. Düzce'de 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 ölü
  6. Sakarya’da uyuşturucuyla yakalanan 2 kişi tutuklandı
  7. Kırşehir'de asayiş uygulama noktalarını paylaşan Whatsapp gruplarına operasyon: 12 gözaltı
  8. Betül'ü boynundan bıçakla yaralayan sanık yeniden tutuklandı
  9. Denizli’de göçük altında kalan kepçe operatörü hayatını kaybetti
  10. Aydın'da termometreler 42 dereceyi gösterdi

© Copyright 2026

DHA