Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 1 milyon 50 bin civarında vatandaşımızı geçici barınma merkezlerinde barındırıyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Şu an itibariyle 1 milyon 50 bin civarında vatandaşımızı geçici barınma merkezlerinde barındırıyoruz. Burada vatandaşlarımızın beslenme ve temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

ABONE OL
Düzgün Barış DENİZ/ANKARA, (DHA)- 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD), gece yarısı basın toplantısı düzenledi.

'1 MİLYON 50 BİN DEPREMZEDE GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİNDE BARINDIRILIYOR'

Oktay, deprem bölgesindeki tahliyeler ve geçici barınma çalışmalarına ilişkin, "Şu an itibariyle 1 milyon 50 bin civarında vatandaşımızı geçici barınma merkezlerinde barındırıyoruz. Burada vatandaşlarımızın beslenme ve temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bir de tabii afet bölgesinden dışarıya tahliyeleri gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızı bu yönde teşvik ediyoruz ki; bölgedeki süreci daha hızlı yürütebilelim. Şu an itibariyle 190 bin vatandaşımız bölgenin dışına tahliye edildi. Bunların yaklaşık 90 bini bölge dışında oluşturduğumuz geçici barınma merkezlerinde, geri kalanlar ise yakınlarının yanına yerleşmiş durumda. Tahliyeler konusunda vatandaşlarımıza her türlü desteği veriyoruz" dedi. 

Kalıcı konutların çok hızlı şekilde yapılmasının önemli olduğuna değinen Oktay, "Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler, 1 yıl içinde kalıcı konutları teslim ederek tekrar normal hayata dönüyor olmalarını, bir an önce acılarını sarmalarını sağlamak temel amacımız" ifadelerinde bulundu.

Oktay, deprem bölgesinde hasar tespit çalışmalarının yapılması, henüz yıkılmayıp acil yıkılması gereken binaların da bir an önce belirlenmesi gerektiğini, bunun ardından da hasarsız binalara afetzedelerin dönebileceğini söyledi. Vatandaşların binalarının durumlarını e-Devlet üzerinden öğrenebileceğini aktaran Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından oluşturulacak iletişim merkezlerinden de binaların hasar durumlarını öğrenilebileceğini belirtti.

Bağışların AFAD koordinasyonunda yürütülmesi gerektiğinin önemine de değinen Oktay, "Bağışların AFAD koordinasyonunda yürütülmesi son derece önemli. Şeffaf olması, Sayıştay denetiminde olması önemli. Art niyetlilerin olabileceği bunun da önünün kesilmesi açısından önemli" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bolu'da eğitime kar engeli
  2. İzmir’deki zimmet operasyonunda gözaltı sayısı 9'a çıktı
  3. Necmettin Nursaçan’ın hayatını kaybeden eşi toprağa verildi
  4. Zonguldak'ta okullar tatil edildi
  5. Gözaltına alınan Bekir Önder sağlık kontrolüne getirildi
  6. MSB'den 2025'teki faaliyetlere ilişkin paylaşım
  7. Dini nikahla yaşadığı kadını boğup, cesedini araziye gömdü
  8. Kavgada tabancayla vurularak öldürüldü
  9. Sağlık ekipleri, köyde rahatsızlanan hamile kadına iş makinesinin yolu açmasıyla ulaştı
  10. Ölü bulunan kadının kızı ve sevgilisi adliyeye sevk edildi

© Copyright 2025

DHA