Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

D-100'ün Bolu geçişi, ağır taşıtlara sınırlandırıldı

Bolu Dağı Tüneli'nde devam eden çalışmalar nedeniyle trafiği yönlendirildiği D-100 kara yolunda araç yükünü hafifletmek için güzergahta ağır taşıtlara saat sınırı getirildi.

ABONE OL
Oğuzhan EKE/BOLU, (DHA)

Bolu Dağı Tüneli'nin 67 metre uzatılması ve viyadüklerde yapılacak derz yenileme çalışmaları nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönü, 31 Temmuz'da ulaşıma kapatıldı. Ankara'dan İstanbul yönünde ilerleyen araçlar, otoyolun Abant gişelerinden D-100 kara yoluna yönlendiriliyor. Yönlendirme nedeniyle D-100'ün Bolu Dağı kesiminde araç yoğunluğu oluşurken, sürücüler yarım saatlik yolu yaklaşık 2 saatte geçebiliyor. Göynük ilçesinde devam eden orman yangını nedeniyle alternatif güzergahların kullanımı da zorlaştı.

KARAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Karayolları Genel Müdürlüğü, D-100 kara yolu üzerindeki araç trafiğini hafifletmek için güzergahın ağır taşıtlara sınırlandırıldığını açıkladı. Söz konusu açıklamada, "Bolu Tüneli'nin İstanbul yönünde hizmet veren tüpünde yürütülen çalışmalar nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Abant Kavşağı-Kaynaşlı Kavşağı arasındaki 23 kilometrelik kesiminde İstanbul yönündeki trafik 31 Temmuz'dan itibaren geçici olarak D-100 Devlet Yolu üzerinden sağlanmaktadır. Bolu Dağı geçişinde oluşan yoğunluğun azaltılması, ayrıca alternatif güzergahta meydana gelen orman yangınının trafiğe etkisinin en aza indirilmesi amacıyla 18 Ağustos 2024 Pazar günü 14.00-23.00 saatleri arasında yapılacak denetimlerle ağır taşıt trafiğinin Ankara-İstanbul istikametindeki devlet yolu ve otoyolu kullanımları sınırlandırılacaktır. Sınırlandırma işlemi Ankara tarafında şehrin çıkış noktalarından; Karadeniz tarafında ise Karabük Kavşağı'ndan itibaren yapılacaktır. Sürücülerin seyahat planlarını yaparken bu hususları göz önünde bulundurması, trafik işaret ve işaretçilerine uyması önem taşımaktadır" denildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da konuya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bolu Tüneli'nde yürütülen çalışmalar nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Abant Kavşağı-Kaynaşlı Kavşağı arasındaki 23 kilometrelik kesimde, İstanbul yönündeki trafiğin 31 Temmuz'dan itibaren geçici olarak D-100 devlet yolu üzerinden sağlandığı hatırlatılarak, "Bolu Dağı geçişinde oluşan yoğunluğun azaltılması, ayrıca alternatif güzergahlarda meydana gelen orman yangınının trafiğe etkisinin en aza indirilmesi amacıyla 18 Ağustos 2024 Pazar günü 14.00-23.00 saatleri arasında yapılacak denetimlerle ağır taşıt trafiğinin Ankara-İstanbul istikametindeki devlet yolu ve otoyolu kullanımları sınırlandırılacaktır. Sınırlandırma işlemi; Ankara tarafında şehrin çıkış noktalarından Karadeniz tarafında ise Karabük Kavşağı'ndan itibaren yapılacaktır. Sürücülerin seyahat planlarını yaparken bu hususları göz önünde bulundurması, trafik işaret ve işaretçilerine uyması önem taşımaktadır" denildi.

Diğer Haberler

  1. Ehliyetsiz sürücü ile alkollü sürücü kaza yaptı; 117 bin lira ceza
  2. KGM, 'Ankara Çevre Yolu'nun ücretli hale getirileceği' iddialarının asılsız olduğunu duyurdu
  3. Manavgat Belediyesi'ne yönelik soruşturmada 5 yeni tutuklama
  4. DMM'den 'Elazığ'da bir vatandaşın evinin tebligat yapılmadan yıkılmak istendiği' iddialarına yalanlama
  5. Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, lösemi tedavisi gören çocukları misafir etti
  6. Kayıp gencin arandığı ırmakta bir başka ceset bulundu
  7. Sarıyer'de suç örgütü üyesi tarafından silahlı saldırıya uğradı; 6 şüpheli yakalandı
  8. Tokat'ta toprak kayması ve kaya düşmesi nedeniyle 15 daire tahliye edildi
  9. Üsküdar'da 18 yıl önceki cinayet 'kan örneği' ile çözüldü
  10. Ankara'da sağanak etkili oldu

© Copyright 2026

DHA