Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dalgıçlar, limandan 1 ton çöp çıkardı

Zonguldak'ta Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında dip temizliği yapılan Kozlu Limanı’ndan dalgıçlar 1 tona yakın çöp çıkardı. Balıkçı Batur Hamarat, dipten aldığı çöplerle karaya döndüğünde, “Çöpün içinde her şey var. Ölü ağlar, ev atıkları, porselen kırıkları, çuvallar, sandalye var” dedi.

ABONE OL
Ali Sencer ARSLAN- Aytaç ÖZTÜRK/KOZLU (Zonguldak), (DHA)

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ‘sıfır atık’ sloganıyla Kozlu Limanı’nda balıkçı dalgıçlar, deniz dibi temizliği yaptı.

Etkinliğe, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Şenol Ayyıldız ile personel katıldı.

Özel giysilerini giyen dalgıçlar, teknelerinden, çöp fileleriyle denize atladı. Bir süre sonra dönen dalgıçlar çıkardıkları çöpleri, sergilenmesi için hazırlanan alana bıraktı. Kamp sandalyesinden hayvan kafatasına, porselen tabak parçasından araba lastiğine kadar çeşit çeşit atığın alındığı Kozlu Limanı’ndan 2 günde 1 tona yakın çöp çıkarıldı.

Denize dalıp temizlik yapan balıkçı Batur Hamarat, suyun bulanık olduğu için görüşün kötü olduğunu ancak ciddi temizliğin gerektiğini belirterek, “Çöpün içinde her şey var. Ölü ağlar, ev atıkları, porselen kırıkları, çuvallar, sandalye var.

Su altında görüş iyi değil bulanık olduğu için ama hatırı sayılır bir temizlik işi var. Biz 2 gündür bakıyoruz. Bütün arkadaşlarla beraber 1 ton malzeme çıkarmışızdır.” dedi. 

 

 

Diğer Haberler

  1. Futbolda bahis soruşturmasında gözaltına alınanlar sağlık kontrolüne getirildi
  2. Beylikdüzü'nde elleri koli bandıyla bağlanmış asılı halde ceset bulundu
  3. Oyuncu Burak Özçivit’ten Bakan Ersoy'a ziyaret
  4. Cevdet Yılmaz: Bağımlılıkla mücadele topyekun bir mücadeleyi gerektiriyor
  5. Kuvvetli yağmur uyarısı sonrası ekipler teyakkuza geçti
  6. Türkiye Kültür Yolu Festivali, 9 bin 645 etkinliğe ev sahipliği yaptı
  7. Sokakta başından vurulmuş halde bulundu, hastanede öldü
  8. Savunma Sanayii Başkanı Görgün, mühimmat ve barut üretim tesislerini inceledi
  9. Demirören Medya ödüllerle taçlandı
  10. Tuzla'da gecekonduda çıkan yangın söndürüldü

© Copyright 2025

DHA