Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

DEAŞ üyesi oldukları ortaya çıkan cinayet zanlıları adliyeye sevk edildi

Şişli'de bir kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltında tutulan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Olayda silah kullanan Emrullah K.'nın  eşinin kaçtığı kişiyi öldürmek için Sultanbeyli'den Şişli'ye kadar takip ettiği ortaya çıktı. Olay anının saniye saniye güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği belirlendi.

ABONE OL
Ali AKSOYER-Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA)

Şişli'de 4 gün önce yaşanan olayda bir kadın ve adamın bulunduğu otomobil, silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, silahlı kişiler otomobilde bulunan kadını da yanlarına alarak olay yerinden kaçmışlardı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada polis aralarında olayda silah kullanan Emrullah K.'nın da bulunduğu 6 kişiyi gözaltına almıştı. Yapılan soruşturmada Emrullah K.'nın 3 yıllık eşinin iki hafta önce aynı mahallede oturan Muhammet Tek'e kaçtığı belirlendi. Bu gelişmenin ardından eşini geri dönmeye ikna edemeyen Emrullah K.'nın yanına akrabalarını da alarak aramaya çıktığı belirlendi.

Şüphelilerin Sultanbeyli'den başlattıkları takibi Şişli'ye kadar sürdürdükleri öğrenildi. Şüphelilerin takip sonucu Berivan K.'yı bir kafede Muhammet Tek'le yemek yerken tespit ettikleri, iki otomobil kullanarak takibi sürdürdükleri ardından olayı gerçekleştirdikleri öğrenildi. Polis soruşturması sonucu olayla ilgili yeni görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde Emrullah K.'nın Muhammet Tek'e ateş ettiği, ardından yanındaki iki kişiyle birlikte Berivan K.'yı araçtan indirdiği görüldü.

 

DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ ÇIKTILAR

Yapılan çalışmalarda öldürülen Muhammet Tek’in 2017 ve 2019 yıllarında terör örgütü DEAŞ’ın İstanbul yapılanmasına yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda örgüt üyeliği ve yardım yataklıktan gözaltına alındığı, arkadaşı olan katil zanlısı Emrullah K.’nın ise yine DEAŞ terör örgütüne finans sağlamaktan hakkında arama kararı bulunduğu tespit edildi. İşlemlerin ardından 6 şüpheli adliyeye gönderildi.

Diğer Haberler

  1. Kafe tuvaletindeki avizeye telefon yerleştirip kayıt yapan garsona 1 yıl 8 ay hapis
  2. İstanbul merkezli 3 ilde 'change' araç operasyonu: 16 gözaltı
  3. Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturmada 3 şüpheli adliyeye sevk edildi
  4. Trafik kazası mağdurlarının kişisel verilerini kullanan 825 kişi hakkında soruşturma
  5. 10 yılda güneş ve rüzgardan 442,2 teravatsaat elektrik üretildi
  6. Diyarbakır'da 217 bin 608 kök kenevir ve skunk ele geçirildi
  7. İstanbul merkezli 13 ilde sahte belgelerle vatandaşlık operasyonu: 73 gözaltı
  8. Tartıştığı eşini öldürüp, sabaha kadar başında bekledi
  9. 16 yaşındaki çocuk, annesini tabancayla öldürdü
  10. '2027 turizmini 4 etken belirleyecek'

© Copyright 2026

DHA