Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dede ve torunundan çevre duyarlılığı

Rize'de inşaat ustası Akif Uçar (57), torunu Ecem Uçar (10) ile yürüyüşe çıktıkları sahilde karşılaştıkları çöpleri topladı. 2 saat süren temizlikle topladıkları çöpleri geri dönüşüme gönderen dede ve torunu, çevre bilincine dikkati çekti.

ABONE OL
Abdullah UZUN/RİZE, (DHA)-

Pazar ilçesinde yaşayan inşaat ustası Akif Uçar, torunu Ecem Uçar ile Hamidiye Mahallesi'ndeki sahilde yürüyüş yaparken çevreye gelişigüzel çöp bırakıldığını fark etti. Dede ve torunu karşılaştıkları ağaç dalı, pet şişe, plastik ve poşet gibi çöpleri toplamaya karar verdi. Bunun üzerine Uçar ve torunu, ellerine aldıkları çöp poşetleriyle sahilde temizlik yaptı. Denizden çıkan ve kıyıya biriken çöpleri 2 saat süren çalışmayla toplayan dede-torun, o anları cep telefonu ile kaydederek çevre bilincine dikkat çekti.

'GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKALIM'

Sahilde özellikle piknik yapanların çöplerini gelişigüzel atmasına tepki gösteren Akif Uçar, temiz çevre çağrısında bulundu. Uçar, "Deniz, insanların attığı çöpleri kabul etmeyip kıyıya geri gönderiyor. Ancak sahilde dolaşan, gezen, yürüyen, eğlenen insanlar, bu kirliliğe duyarsız kalıyor. Çöp atanlara sesleniyorum; lütfen gelecek nesillere temiz bir çevre bırakalım. Eğer duyarlı olursak, geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmış oluruz" dedi.





Diğer Haberler

  1. Sıcak olaylarda sanal medyadaki bilgi kirliliğine dikkat
  2. Bursa’da orman yangını
  3. İznik’te sazlık yangını
  4. Ağrı’da otomobil yüklü TIR’da yangın
  5. Kuzey Marmara Otoyolu'nda TIR hafif ticari araca çarptı: 1'i çocuk, 5 yaralı
  6. Ankara'da bazı yollar trafiğe kapatılacak
  7. Otomobilin çarptığı Güneş, öldü
  8. Gaziantep’te kavga ettiği husumetlilerine tabancayla ateş açtı: 2 ölü, 1 yaralı
  9. MSB, Tuğberk İmamoğlu gemisi için arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyor
  10. Manisa’da maki yangını

© Copyright 2026

DHA