Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dedektörle buldukları eserleri satmaya çalışırken yakalandılar

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde dedektör ile arama yaparak buldukları tarihi eserleri satmaya çalışan 2 şüpheli yakalandı.

ABONE OL
Emre ÖNCEL/SAMSUN, (DHA)

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, R.G. ve H.İ.K.’nin ilçenin kırsal bölgelerinde dedektör ile arama yapıp tarihi eser buldukları bilgisini aldı.

Ekipler, şüphelilerin eserleri satmak için bir kişiyi aradıklarını tespit ederek operasyon düzenledi. İlçe merkezinde yakalanan şüphelilerin üzerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, Roma ve Bizans dönemlerine ait 121 sikke, 10 obje ve 2 dedektör ele geçirildi. Olayla ilgili R.G. ve H.İ.K. hakkında ‘Kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet’ suçundan işlem yapıldı.

Diğer Haberler

  1. Mantar toplamak için çıktığı dağda ölü bulundu
  2. Kaçak kazı yapan 2 kişinin cansız bedeni kazdıkları kuyuda bulundu
  3. Park halindeki otomobilden yılan sarkıttığı ihbarı endişe yarattı
  4. Kayseri’de otomobil ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 5 yaralı
  5. Kadıköy’de balık restoranına silahlı saldırı
  6. Ankara'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi
  7. Cami inşaatında 2 işçi iskeleden düştü: 1 ölü, 1 yaralı
  8. Aydınlatma direğine bağlayıp, üzerine un ve sıvı yağ döktüler
  9. Çanakkale’de jandarmadan orman yangınlarına karşı önleyici denetim
  10. Eski İzmir Baro Başkanı Yücel hayatını kaybetti

© Copyright 2026

DHA