Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Deniz sevdalısı çift, katamaranla dünya turuna çıktı

Antalya'nın Finike ilçesinde evlendikten sonra 8 yıldır katamaranda yaşayan deniz sevdalısı Özlem ile Özkan Şahin çifti, 5 yıl sürmesini planladıkları dünya turuna çıktı.

ABONE OL
Mahir ÇEVİREN/FİNİKE (Antalya), (DHA)

Finike'de 2014 yılında tanışıp evlenen Özlem ile Özkan Şahin çifti, 8 yıldır katamaranda yaşamlarını sürdürüyor. Daha önce de Gürcistan'dan Suriye'ye tekneyle yolculuk yapan deniz sevdalısı çift, dünya turuna çıkmaya karar verdi. Finike'deki marinada dünya turu için 2 yıldır hazırlık yapan Şahin çifti, düzenlenen törenle yolculuklarına uğurlandı.

Törene, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Kaan Katmer, Liman Başkanı Arif Çolak, Setur Marina Müdürü Vedat Ergin ve çiftin arkadaşları katıldı.

ÇİFT, DÜNYA TURUNU 5 YILDA TAMAMLAMLAMAYI HEDEFLİYOR

Çok heyecanlı olduğunu belirten Özlem Şahin, "Midemde kelebekler uçuşuyor. İyi ki Finike'den yola çıkıyorum. Evlendiğimiz günden bu yana teknedeyiz. Yolculuğumuz 5 yıl sürecek" dedi.

Özkan Şahin ise yolculuklarını sürekli batı yönüne sürdüreceklerini ve Ekvator kuşağında yaz mevsiminde seyahat edeceklerini anlattı. Şahin, "Amacımız Türk bayrağını denizlerde dalgalandırmak. Başka Türk denizcilerini görürsek onları da selamlayacağız" diye konuştu.

Törene katılanlar, Şahin çiftini katamaranın bağlama halatını keserek yolculuğa uğurladı. Çift, Finike'ye döneceklerini belirterek, ayakkabılarını katamaranın bağlı olduğu marinaya bıraktı.

Diğer Haberler

  1. Seyyar satıcıların zabıta görevlilerine saldırı anı kamerada: 2 yaralı, 2 tutuklama
  2. Camı açamayan hırsız, kapıdaki değerli süs ağacını söktü; o anlar kamerada
  3. Tarım aracı devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
  4. Silikon maskeli saldırganlar zorla girdikleri evde kurşun yağdırdı: Anne ve oğlu yaralandı
  5. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasının duruşmasına sahte basın kartıyla giren şüpheli yakalandı
  6. Minibüsün çarptığı yaya yaralandı; kaza anı kamerada
  7. Vahap Canbay, Aleyna Kalaycıoğlu ve annesi hakkında şikayetçi oldu
  8. Trabzon'da fındık fabrikasında yangın
  9. Kar vaadiyle dolandırıcılık olayında mağdur sayısı arttı
  10. Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorguladığı iddia edilen tapu müdürü tutuklandı

© Copyright 2026

DHA