Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Deprem bölgesinde yıkılan binalarla ilgili 298 tutuklama

Deprem bölgesinde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik yapılan binalara ilişkin soruşturmalar kapsamında 104'ü müteahhit 298 kişi tutuklandı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan ya da üzerinde imara aykırı değişiklik yapıldığı öne sürülen binalarla ilgili soruşturma kapsamında; 1325 şüpheli belirlendi. Şüphelilerden 298'i tutuklandı, 449'u hakkında adli kontrol kararı verildi, 305 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Hakkında gözaltı talimatı olan 91 kişi bulunurken, gözaltındaki 2 kişinin işlemleri sürüyor. Şüpheli olarak tespit edilenlerden 4'ünün yurt dışında olduğu, 58 kişinin ise hayatını kaybettiği belirlendi. 118 şüpheli de ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

Ayrıca tutuklu bulunan 298 kişinin 104'ü müteahhit, 161'i yapı sorumlusu, 15'i yapı sahibi, 18'i binada değişiklik yapan kişilerden oluştu. Hakkında adli kontrol kararı verilen 449 kişinin ise 86'sı müteahhit, 280'i yapı sorumlusu, 52'si yapı sahibi, 31'i binada değişiklik yapan kişilerden oluştu.

Diğer Haberler

  1. 81 ilde sahte ve kaçak içki operasyonu: 171 şüpheliye işlem yapıldı
  2. Hırsızlık için girdikleri evin sahibini öldürüp, kaçtılar
  3. Otomobil ile çarpışan ambulans devrildi; 3 sağlık personeli yaralı
  4. Tartıştığı ağabeyini bıçaklayarak öldürdü
  5. Hakkari'de hafif ticari araç Zap Suyuna yuvarlandı; 1 yaralı
  6. BUDO'nun 1 Ocak'taki 2 seferi iptal edildi
  7. Malatya'da milyonluk yarış tayları çiftlikten kaçtı; 8'i öldü, bazıları kayıp
  8. İstanbul Valiliği'nden kar yağışı uyarısı
  9. 11'inci Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesiyle Ankara’da cezaevlerinde tahliyeler başladı
  10. Boru döşemesi yapılan kanalda toprak kayması; 3 yaralı

© Copyright 2025

DHA