Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu  vefat etti.

ABONE OL
İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL, (DHA)

Daha önce kalp ameliyatı olan ve kısa süre önce rutin kontrollerinde damar tıkanıklığı tespit edilen Dr. Gündoğdu, dün Beylikdüzü'ndeki özel bir hastanede ameliyata alınırken yapılan müdahale ile stent takıldı. Dr. Oğuz Gündoğdu, bu sabaha karşı fenalaşarak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde 1947 yılında dünyaya gelen, yıllarca İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeliği yapan evli ve 1 çocuk babası Dr. Gündoğdu'nun cenazesinin yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı konusunda uzmanlığı ile tanınan, 1999 Gölcük Depremi sırasında aktif olarak sahada görev yapan Dr. Oğuz Gündoğdu, emekli olmasından sonra da,  Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığı yaparak, çeşitli sivil toplum örgütlerinin yaptığı toplantılara katılarak olası İstanbul depremine karşı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyordu.

Diğer Haberler

  1. Yasağa rağmen girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçiren 37 kişi kurtarıldı
  2. Bodrum'da 61 kaçak göçmen yakalandı
  3. Tehdit edip, kefen gönderdiği eski eşini 8 yerinden bıçakladı
  4. Galatasaray taraftar grubu lideri Sebahattin Şirin'in evinde 65 milyon lira değerinde altın, döviz ve ziynet eşyası bulundu
  5. Hanelerdeki klima sayısının ve elektrik tüketiminin 2 katından fazla artması bekleniyor
  6. Bakan Işıkhan: 7 ayda 848 bine yakın işe yerleştirmeye aracılık ettik
  7. Mikroplastik kirliliği, su altında daha yoğun
  8. Kağıthane’de Azerbaycanlı kadın evinde ölü bulundu; birlikte yaşadığı adam ihbardan önce evden ayrıldı iddiası
  9. Konya Emniyet Müdürlüğü’nden cezaevinde isyan çıktığı iddiasına ilişkin açıklama
  10. İzmir ve Muğla’da göçmen kaçakçılığı operasyonu; 4 tutuklama

© Copyright 2026

DHA