Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Depremde hasar gören 47 yıllık banka binası yıkılıyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından ağır hasarlı olduğu tespit edilen 47 yıllık banka binasının yıkımına başlandı.

ABONE OL
Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)-

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan incelemede; Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 5 katlı 47 yıllık banka binası için ağır hasarlı raporu verildi. Karara itiraz edilmesi ile başlayan mahkeme süreci tamamlandı. Mahkeme kararı sonrası yıkımına karar verilen bina için çalışma başlatıldı. Ekipler, iş makineleri ile kontrollü yıkım çalışması başlattı.

'YIKIMI BEKLEYEN 140 BİNAMIZ VAR'

İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, ilçe genelinde 3 bin 460 binayı yıktıklarını söyleyerek, "İlçemizde yıkımı bekleyen 140 binamız var. Maalesef bunlar mahkeme süreçleri devam ettiği için bekleme durumunda kalıyorlar. Bugün yıkımına başladığımız banka binamızda 2 yıldır mahkeme sürecini bekliyoruz. Yıkımına başlanan binamıza bakıldığında ise binanın tuz, buz olacak şekilde yıkılıyor; dayanıklılığı sıfır. Bizim niyetimiz; bir an önce vatandaşlarımızın itirazları bırakıp, dayanıklılığını yitirmiş, güçsüz yapıların yıkımı için idareye yardımcı olmalarıdır" dedi.


Diğer Haberler

  1. Elinde 2 bıçakla caddede bağıran bipolar hastasını babası sakinleştirdi
  2. Park halindeyken freni boşalan özel halk otobüsü 2 otomobile ve manav dükkanına çarptı
  3. Türk Dünyası Diyalog Forumu tamamlandı
  4. Kaldırımda yürürken motosikletten açılan ateşle yaralandı
  5. Marmaris’te sağanak etkili oldu
  6. Zelenskiy Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'ni ziyaret etti
  7. Sermaye piyasası soruşturması: Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü gözaltına alındı
  8. Alman polisinin kayıp ilanı verdiği kadın İstanbul’da hastanede çıktı
  9. Diyarbakır merkezli 10 ilde fuhuş operasyonu: 17 tutuklama
  10. Eski sevgilisinin başından vurarak öldürdüğü Kumsal, toprağa verildi

© Copyright 2026

DHA